25
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

İnşaat yasağı uyarısı!

KAYMAKAM TÜRKOĞLUN’DAN İNŞAAT YASAĞI UYARISI

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu yaptığı açıklamada,

turistik yörelerde ve yerleşim alanlarında sürdürülen inşaat faaliyetlerinin, gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle 15 Mayıs - 15 Ekim 2010 tarihleri arasında inşaat yasağı uygulanacağını bildirdi.

Kaymakam Türkoğlu açıklamasında, “İlçemizde turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı turistik yörelerde ve yerleşim alanlarında sürdürülen inşaat faaliyetlerinin gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için İnşaat Yasağı uygulamasının başladığı, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce ve Antalya Valiliğince de genelge yayınlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda inşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle rezervasyonlarda iptallerin olduğu ve olumsuzlukların yaşandığını hatırlatan Kaymakam Türkoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu nedenle, inşaat yasağı uygulama süresi ve alanı içerisinde inşaatı devam eden şahıs ve firmaların inşaatlarının belediye sınırları veya belediye mücavir alan sınırları içerisinde ise ilgili belediye, köy sınırları içerisinde bulunması durumunda muhtarlığınca derhal durdurulacaktır. İnşaat sahiplerince inşaat alanının çevresinde bulunan ve görüntü kirliğine yol açan malzemelerin (kum, çakıl, çimento, kalıp ve hafriyat atıkları vb.) inşaat ve yerleşim alanı dışına çıkartılacaktır. Söz konusu inşaat yasağı uygulanan tarihler arasında aksi tespit edilen durumlarda inşaat sahipleri hakkında; 5442 Sayılı İl İdare Kanununun 66. maddesi, Türk Ceza Kanununun 184'ncü maddesi, ve 3194 Sayılı İmar Kanunu ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 5491 Sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükümlerine göre yasal işlem yapılacağı, ayrıca bu konuda görevini ihmal eden Belediye Yetkilileri ve Köy Muhtarları ile Kamu görevlileri hakkında da her türlü yasal işlem yapılacaktır.”

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 10:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?