19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

İzci Şenliği başladı

5.MANAVGAT İZCİ ŞENLİĞİ

Manavgat Kültürevi’nde gerçekleştirilen ‘5. İzci Şenliği’ne 350 izci, aileleri ve turistler katıldı.

Şenliğe katılan 17 lider öğretmen ve 11 okulda izcilik faaliyeti gösteren 350 izci, yemin töreninin ardından aday izcilikten, yetkin ve seçkin izciliğe terfi etti.

Kızılağaç Ünal Akpınar İlköğretim Okulu’nun folklor gösterisi ile başlayan şenliğin açılışı konuşmasını yapan İlçe İzci Kurulu Başkanı Serkan Kaplan, Manavgat'ta izciliğe olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Kaplan, "Günümüzde sınav maratonunda dershane ve deneme sınavları ile boğuşan çocukların kendilerini ifade edebilecekleri ve kendilerine güven duyabilecekleri sosyal faaliyet olan izcilik ve kampçılık, onların gelecek yaşamlarında olumlu etkiler yaratacaktır” dedi.

BİR GENÇLİK HAREKETİ

İzciliğin din, dil ve ırk ayrımı olmayan üniformalı bir gençlik hareketi olduğunu vurgulayan Kaplan, izcilik faaliyetlerine katılan öğrencilerin okullarında önemli sosyal faaliyetler yaptığını söyledi. İlçe İzci Kurulu Başkanı Serkan Kaplan, "Örneğin 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 3 izci ünitesi var. Bu öğrenciler okul geçiti görevi yaparak, okul giriş çıkışlarında gönüllü görev yapmaktadır. Ayrıca okulun folklor ekibinde de yer almaktadırlar. Bu kadar sosyal faaliyetin içinde sınıflar arası yapılan bilgi yarışmasında da birinci oldular” şeklinde konuştu.

5.MANAVGAT İZCİ ŞENLİĞİ
5.MANAVGAT İZCİ ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?