22
Mayıs
2024
Çarşamba
MANAVGAT - ANTALYA

Karpuz Festivali yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Belenobası köyünde bu yıl 7'incisi düzenlenen Karpuz Festivali'nde, en iyi karpuz yetiştiren üreticiler ödüllendirildi.


Belenobası İlköğretim Okulu yanındaki festival alanında yapılan festivale Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Oymapınar Belediye Başkanı Mehmet Bozkurt, MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Mehmet Günal, AK Parti milletvekili adayları Abdurrahman Arıcı, Kamile Yıldırım Gülgün ve Cahit Köşker, İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Ali Torun, Mahmut Kara ve Mahmut Şafak, AK Parti İlçe Başkanı Cemil Yiğit, CHP İlçe Başkanı Mehmet Çınar, MHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, DSP İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, Esnaf Odası Başkanı Atilla Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Side Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Kılcı, Halk Eğitim Müdürü Atilla Çetin ve şube müdürleri, Başarı Koleji Müdürü Ümit Yapar, Manavgat Sınav Dershaneleri sahibi Şükrü Arslan ve Müdürü Ali Arslan, Final Dershanesi Müdürü Mustafa Kerpiç ve vatandaşlar katıldı.


Sunuculuğunu festival genel koordinatörü ve onursal başkanı 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Erol'un yaptığı festival, mehter takımının gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Köy muhtarı Halim Demirtaş, Belenobası Karpuz Festivali'nin Mustafa Erol'un gayretleriyle bu yıl ilk kez dışarıdan destek almadan gerçekleştirildiğini, bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini belirtti.


Festivalde daha sonra milletvekili adayları, belediye başkanları, oda başkanları ve dershane yetkililerinden oluşan karpuz jürisi, yarışmaya katılan 29 karpuzu inceleyerek puanlama yaptı. Jüri üyelerinin en iyi karpuzu seçmekte zorluk çektiği yarışmada, Erol Savur aldığı 99 puanla birinci olurken, 88 puanla Namık Demirtaş ikinci, 84 puanla da Mehmet Kaymak üçüncü oldu. Dereceye giren karpuz yetiştiricilerine Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin tarafından çeyrek altın ve ilaç pompası hediye edildi.

 
Festival ağalığı için yapılan açık artırmayı ise 10 bin YTL ile Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin kazandı. Festival, illüzyon ve yılan gösterisinin ardından fasıl ekibinin seslendirdiği parçalarla sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 19:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zümrüt dilmaç IP: 88.242.14.xxx Tarih : 17.07.2007 17:01:58
slm ilk defa gelmiştim belenobası köyüne ve tesadüfende karpuz festivalinde bulundum.Benim için çok farklı ve değişik 1 ortamdı.Tamamen yardım amaçlı bu tür organizasyonlara destek veren kuruluşların yardımlarının ve bu tür etkinliklerin devamını diliyorum.