19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Kaymakamlığın ağır konuğu

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ARICI’DAN ZİYARET

AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı ile birlikte Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Arıcı, “Antalya, hem tarımda hem de turizmde öne çıkmış bir il. Turizm ne kadar önemliyse, bizim için tarım da önemli çünkü hem Türkiye’deki 70 milyon kişi, hem de ülkemize gelen 30 milyon turistin beslenmesini büyük bir oranla Antalya karşılıyor” dedi.

23 ÜLKEYE TOHUM İHRAÇ EDİLİYOR

Antalya’da tarımın da turizm kadar önemli olduğunu yenileyen Arıcı, kentte önemli işletmeler bulunduğuna dikkat çekti. “Mesela önemli bir tohumculuk islah merkezi var. 23 ülkeye tohum ihraç ediyor. Antalya’daki bu merkezden Türkiye’nin tohum ihtiyacının yüzde 85’i karşılanıyor. Bunlar Antalya için kıvanç veren gelişmeler” diye konuştu. Türkiye’nin kısa bir süre öncesine kadar tohumda İsrail’e bağımlı olduğunu belirten Arıcı, Türkiye’nin kendi tohumunu ürettiğini ve geliştirdiği tohumları ihraç eder duruma geldiğini söyledi.

Turizm sektöründe de memnuniyet verici gelişmeler yaşandığını ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, otellerin doluluk oranlarının yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?