18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Manavgat'a adliye sarayı

Manavgat'ta 10 ay önce yapımına başlanan Manavgat Adliye Sarayı’nın, 17 Ocak 2006 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Soytürk, 17 bin 684 metrekare kapalı alana sahip adliye sarayı binasının mefruşatının tamamlanmasının ardından 2006 yılı Nisan ayı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Bahçelievler Mahallesi’nde Şelale Polis Karakolu ve 1 No’lu Sağlık Ocağı karşısında 11 bin 900 metrekarelik alan üzerinde 17 bin 684 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Manavgat Adliye Sarayı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Adliye Sarayı inşaatının planlanan doğrultuda devam ettiğini belirten Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Soytürk, adliye sarayının tamamlanarak hizmete girmesiyle sadece adliye açısından değil, mevcut hükümet binasındaki diğer birimler açısından da büyük bir rahatlama olacağını belirtti.

Başsavcı Soytürk, "Temel oturumunda 3-6 kat arasında değişen 5 bloktan oluşan Adliye Sarayı’nda mevcut her mahkeme için kendine ait mahkeme salonları, bekleme salonu, kalemi ve yazı işleri müdür odası bulunmaktadır. Manavgat’ta Ağır Ceza Mahkemesi şu an için bulunmamasına rağmen Manavgat’a Ağır Ceza Mahkemesi’nin gelmesi durumunda kullanıma hazır iki adet Ağır Ceza Mahkemesi salonu bulunmaktadır. Ayrıca seminer salonu, baro başkanlığı ve avukat bekleme salonu, yemekhane, banka, PTT gibi bölümler bulunmaktadır. İnşaat şu ana kadar belirlenen program doğrultusunda hiçbir aksaklığa uğramadan devam etmiştir. Müteahhit firma mefruşatı dışında adliye sarayı binasını 17 Ocak 2006 tarihinde teslim edecektir. İç mefruşatının da tamamlanmasının ardından Nisan ayı içerisinde hizmete açılacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 18:37:19
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 18:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?