20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANAVGAT - ANTALYA

Manavgat'a Şehitler anıtı

Antalya’nın Manavgat kaymakamlığı tarafından Manavgat’ın Çakalderesi mevkiinde 17 dönümlük alan üzerinde şehitler anıtı yapılacak.

Manavgat Kaymakamlığı tarafından Manavgat'a yakışır bir şehitler anıtı kazandırmak için başlattığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. Manavgat kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu başkanlığında yapılan ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Çakalderesi Mevkiinde 17 dönümlük alan üzerinde inşaa edilecek şehitler anıtı çalışmasında gelinen nokta ele alındı.

Kaymakam Dayıoğlu, Şehitler anıtını 30 Ağustos 2009 tarihine kadar tamamlayarak Zafer bayramını şehitler anıtında kutlamak istediklerini söyledi. Manavgat Kaymakamlığının bölge belediye başkanları ile yapmış olduğu toplantılar sonucunda Manavgat Şahitler Abidesinin Manavgat'ın Antalya giriş ve çıkışında bulunan Side Belediyesine tahsisli Çakalderesi mevkiinde bulunan ormanlık alana yapılması için karar alındı.

Alınan karar doğrultusunda Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu başkanlığında bölge belediye başkanlarının ve basın mensuplarının katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çakal deresi mevkiinde bulunan 17 dönüm arazi üzerine Bin 537 metrekarelik alana yapılacak olan Şehitler abidesinin projesinin Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü başkanlığı tarafından çizildiği bildirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 2009 yılındaki kutlamalarına kadar yetiştirilmesi planlanan Şehitler abidesi’nin yaklaşık 1 Trilyon Türk lirasına mal olmasının beklendiği, gerekli olan maddi kaynağın bölge belediyelerinin ve Sivil toplum örgütlerinin desteği ile sağlanacağı belirtildi.

D- 400 kara yolunun kenarında bulunan ormanlık alana yapılacak olan Şehitler abidesine Manavgatlı şehitlerin isimleri tek tek pirinç levhalara yazılacak, ayrıca abide yol kenarında olacağı için şehirler arası yolculuk yapanlarda rahatlıkla görebilecekler. Şehitler abidesinin tamamlanmasıyla birlikte ise 30 ağustos Zafer bayramı, Şehitler ve gaziler günü etkinlikleri burada yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 16:49:36
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 16:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali küçük ıspartalı IP: 78.163.165.xxx Tarih : 3.12.2008 20:40:52

merhaba iyi akşamlar güzel bir haber bu. manavgata gerçekten çok yakışacak bir şehitler abidesi olacağına inanıyorum.şimdiden herkese teşekkürler.....ben bölgede turizm otelcilikte çalışmıştım bir dönem.