19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Manavgat'ta baz istasyonu tepkisi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki sorgun mahallesi sakinleri, mahallerine kurulması planlanan baz istasyonuna karşı çıktı. 

Sorgun Mahallesi'nde bir GSM firmasının baz istasyonu kurmak istemesine vatandaşlar tepki gösterdi. Sorgun Mahallesi Muhtarı Hasan Uçar önderliğinde bir araya gelerek, mahallelerine kesinlikle baz istasyonu kurdurmayacaklarını belirten mahalle sakinleri, "Bu istasyonların insan sağlığına zararlı olmadığını bilmeyen yok. Bunu bile bile göz yumamayız. Gitsinler yerleşim birimlerinden uzak bir yere kursunlar" dediler. 

Baz istasyonuna kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtirken, Hasan Uçar, şunları söyledi: "Bu istasyonu buraya kurdurmayız. Bunun insan sağlığına zarar vereceğini televizyonlarda bilim adamları sürekli olarak dile getiriyor. Bu baz istasyonunun Sorgun Mahallesi'nde evlerimizin arasında kurulmasını istemiyoruz. Gelecek nesillerimizi tehlike altına atmak istemiyoruz. Bu istasyonun buraya kurulmaması için ilgili mercilere başvurarak yasal haklarımızı arayacağız." 

Öte yandan baz istasyonu kurulmasına karşı çıkan Sorgun Mahallesi sakinleri, imza kampanyası da başlattılar.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa iyiol IP: 88.232.178.xxx Tarih : 1.04.2007 18:34:58
yöneticilerbiraz dikkat birileri para kazanacak ben hastalık çekecegim genc yaşta bagıra bagıra ölecegim yok böyle bişey