17
Mayıs
2024
Cuma
MANAVGAT - ANTALYA

Manavgat'ta ilginç hırsızlık...

 Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli inşaatında iki gecede ilginç hırsızlık olayı yaşandı. Önceki gece inşaata gelen hırsızlar, inşaatın zemin katında bulunan makinelerin önemli parçalarını söküp götürürken, çamaşırhane ve mutfak bölümünde yükte hafif pahada ağır eşyaları da götürmek için kapıya yığdı.

Hırsızlar, güvenlik güçlerinin gelmesi üzerine olay yerinden kaçtı. Aynı günün sabahı Manavgat Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, götürülmek üzere hazırlanmış malzemeler üzerinde parmak izi araştırması yaptı. Ancak otel inşaatında herhangi bir önlem alınmadı. dün gece ise bir kamyon ile gelen hırsızlar bir gece önce yerlerinden söküp kapıya yığdıkları mutfak ve çamaşırhane malzemelerini ellerini kollarını sallayarak kamyona yükleyip kayıplara karıştılar.
Filmlere konu olacak bu hırsızlık olayı sonrasında açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz, olayın alabildiğine üzücü ve düşündürücü olduğunu, ihmali bulunanlar hakkında soruşturma başlatacağını belirtti. Çapraz, "Son dönemlerde ilçemiz ve çevre bölgelerde nereden ve ne amaçla geldiği bilinmeyen insanlar tarafından işlenen hırsızlık suçlarında artış oldu. Jandarma ve Emniyet güçleri her ne kadar takip etse de hırsızlık suçunun önüne geçilemiyor. İnşaat halindeki binadan çamaşırhane, mutfak gibi yerlerinde taşınabilir nitelikteki eşyalar keski türünden aletlerle kesildiği parçalandığı ve götürülmek üzere hazırlandığı Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince tespit edildiği halde dün gece hırsızlar bu eşyaları çalmışlar. Bir bekçi tutulmuş olduğu halde verilen ifadelere göre gece korkarak, kimseye haber vermeden görev yerini terk etmiş, görev yapan kişilerin korku nedeni ile yerini terk etmesinden bir anlam çıkaramıyorum, devletin emniyet ve jandarma güçleri var. Olayla ilgili soruşturma açılmış olup suistimali görülenler hakkında kanuni işlemler yapılacaktır." diye konuştu.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 13:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?