23
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Öğrenci eylemi amacına ulaştı

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde bulunan Manavgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde fiziki şartların eğitim ve öğretim açısından uygun olmamasını protesto ederek derse girmeyen öğrencilerin eylemi ses getirdi. Okulda inceleme yapan yetkililer, okulun fiziki şartlarının düzeltileceği sözünü verdi.

Manavgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nin bugün sabah ilk konuğu Eğitim-Sen Manavgat temsilcisi Salih Özdemir oldu. Bütçeden eğitime ayrılan payın yetersizliğini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Özdemir, "Eğitim ve öğretimin temel ayaklarından biri de okulların fiziki koşullarının niteliğidir. Bu okulumuz yıllardır eğitimsizlik nedeniyle çürümeye terk edilmiştir.

Bu da yetmiyormuş gibi ’göç yolda düzelir’ mantığıyla okul tüm olumsuz koşullara rağmen eğitim ve öğretime açılmıştır. Bugün yaşananlar, bu sorumsuzluğun bir sonucudur. Turizmin lokomotifi olarak görülen ilçemizde, yetkililerin eğitime ne kadar önem verdikleri görülmektedir. Öğrencilerimiz okulun fiziki koşullarına tepki göstermişlerdir.

Bu tepki çocuklarımızın okullarına ve geleceklerine sahip çıkma davranışı olarak değerlendirilmelidir. Eğitim-Sen olarak, suçlu aramıyoruz. Sorumluları bir an önce okulumuzun sorunlarını çözmeye ve çocuklarımızın taleplerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Konun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

 
Salih Özdemir’in ardından AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Uyanık ve yönetim kurulu üyesi Servet Deniz, Antalya Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut, TEDAŞ Antalya Müessese Müdürü Abdullah Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çetin ve TEDAŞ İşletme başmühendisi Abdülkadir Maslak, liseye gelerek incelemelerde bulundu. Uygulama otelini ve okulu gezen İl Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut, öğrenci temsilcisi Şevket Ünal ve 2 arkadaşının sorunlarını dinledi. 

Bulut, okuldaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin böyle bir şeye bir daha kalkışmayacaklarını ve Milli Eğitim mevzuatının gereği doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Bulut,  "Uygulama otelinin incelemesini daha önce yapmıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bayındırlık Müdürlüğü’müzün ihaleye çıkarmasını bekliyoruz. Bu konuda tereddüte düşecek bir şey yok. 2005-2006 eğitim-öğretim dönemi için gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Okulda yaşanan elektrik sıkıntısı konusunda bilgi alan TEDAŞ Müessese Müdürü Abdullah Uyar ise, Bayındırlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 yıl önce inşaat tamamlanmadan okulun geçici kabulünün yapıldığını söyledi.

Okulun elektriğinin uygulama oteli inşaatının trafosundan karşılandığını belirten Uyar, "Bu trafodan alınan elektriğin yanı sıra inşaatta kullanılan elektrik malzemeleri de yetersiz. Burada gerekli incelemelerin yapılmasının ardından ne yapabileceğimize karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 16:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?