18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Olaylarla ilgimiz yok

Manavgat Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yusuf Akcan, Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda hafta boyunca yaşanan taşımayla ilgileri olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Servisçiler Odası’nda açıklamalarda bulunan Manavgat Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yusuf Akcan, bu krizin yaşanmasına neden olan aracın Servisçiler Odası veya kooperatife üye olmadığını, servisçilik yapmasının kanunen mümkün olmayacağını belirtti.

Akcan, "75. Yıl İlköğretim Okulu’nda servis krizi yaşanıyor şeklindeki haberler bizleri son derece üzmektedir. Bizler Manavgat Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ve S.S 236 No’lu Manavgat Öğrenci Servisçileri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak 300 aracımız ile Manavgat, belde ve köylerinde öğrencilerimizi taşımaktayız. Odamız üyesi servisçilerin bulunduğu bölgelerde yaşanacak en küçük bir olaya izin vermeyiz. Biz çoğu zaman aylarca paramızı alamamamıza rağmen borç yakıt alarak öğrencilerimizi mağdur etmemek için taşımayı aksatmadık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda okulda yaşanan krizin bizimle ilgisi olmadığını belirtiriz" diye konuştu. Akcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada öğrenci yurdu dışındaki öğrenciler odamız tarafından taşınırken, yurt öğrencileri için yapılan ihaleden ve kime verildiğinden odamız haberdar edilmemiştir. Sorunun bize Milli Eğitim yetkilileri tarafından aksettirilmesi durumunda ne pahasına olursa olsun, bizimle alakası bile olmasa bu sorunu bir şekilde çözerek öğrencilerimizin mağduriyetini önlemiş oluruz. Gerekirse 300 aracımız birer gün ücretsiz bu öğrencilerimizi taşırlar. Bütün bu sorunlar bazı ihalelerde Milli Eğitim ihale komisyonunun Servisçiler Odası ve Servisçiler Kooperatifi dikkate almamasından kaynaklanmaktadır. Oda ve kooperatif dikkate alınmayarak, servisçilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilere taşıma verilerek böyle olaylara çanak tutulmuştur. Manavgat genelinde yapılan 117 taşıma ihalesinden 100 tanesi odamız tarafından alınırken, 17 tanesi yukarıda bahsettiğimiz şekilde servisçilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler tarafından alınmıştır. Bu işin vebali alandan çok ihaleyi verdikleri kişileri araştırmayan komisyondadır. Daha da kötüsü, bazı okullarımızda minibüs tipi araçlar alan öğretmenler öğrenci taşımakta ve bunun karşılığında kazanç elde etmektedir. Buna da göz yumulmaktadır. Biz her zaman söylediğimiz gibi kaymakamlığımızdan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelecek talepler doğrultusunda hiçbir öğrencimizin mağdur edilmemesi için üzerimize düşeni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 18:17:59
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?