18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Orman katili tutuklandı

Kalemler Köyün’ün doğusunda bulunan makilik, çam ve kargılık bölgede, 4-8 Eylül 2004 tarihleri arasında değişik yer ve zamanlarda irili ufaklı çıkarılan orman yangınlarının sırrı çözüldü.

8 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılırken, Antalya’dan ve çevre illerden gelen 4 helikopter, çok sayıda arazöz ve belediyelere ait itfaiyelerin gayretli çalışmaları sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştı.

Saat 18.00 sıralarında yeniden yangın çıktığı ihbarı alan ve müdahale eden Orman İşletmesi’ne ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, İbrahim Boz (24) isimli şahsı yangın çıkarırken suçüstü yakalamıştı.

 Kalemler Köyü nüfusuna kayıtlı İbrahim Boz’un, ormanlık alanı yakmak için Kalemler Köyü eski Muhtarı Mehmet Yılmaz’dan talimat aldığını söylemesi üzerine, eski muhtar Mehmet Yılmaz da (51) jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haklarında düzenlenen evraklarla Manavgat Adliyesi’ne çıkarılan şahıslardan İbrahim Boz tutuklanarak Manavgat Cezaevi’ne gönderilirken, Mehmet Yılmaz serbest bırakıldı.

kenthaber-iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 10:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?