20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANAVGAT - ANTALYA

Orman yangınında zarar 2 milyon YTL

Antalya'nın Manavgat ilçesinde beş gündür devam eden orman yangınında, Tarım İl Müdürlüğü'nün ilk belirlemelerine göre, tarım alanlarındaki zararın 2 milyon YTL olduğu tespit edildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden verdiği bilgiye göre, Manavgat'taki orman yangınının etkili olduğu tarım alanlarında zarar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilk incelemede, 658 çiftçinin tarım alanlarında zararının 2 milyon YTL olduğu belirlendi.

Yetkililer, Manavgat'ın Hocalar, Çardak ve Kızıldağ köylerinde orman yangının devam etmesi nedeniyle hasar tespit çalışmalarının yapılamadığını kaydettiler.

Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de yangın olan bölgede tespit çalışmalarına başladıklarını, bu çalışmalar sonucunda yangında zarar gören vatandaşlara yardımda bulunacaklarını bildirdiler.

Serik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise yanan orman köylerinde tespit çalışmalarının tamamlandığını, ayni ve nakdi yardımların ödenmesi için emir beklediklerini kaydettiler

AA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?