19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Ormanlık alana 'golf sahası'

Bölgede golf arazisi yaratmak için 200 bin çam ağacının kesileceği iddia ediliyor.

Manavgat ve Side’deki çevreciler, değişik kampanyalarla seslerini duyurmaya çalışırken, Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un konuyu köşesinde gündeme getirmesiyle gözler Sorgun’a çevrildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye planında mesire alanı olarak gözüken 2 bin 900 dönüm ormanlık alan için yeni bir planlamaya gitti.

İki ayrı golf sahası projesi

Bakanlık, ormanlık alanda 27 delikli iki ayrı golf sahası projesi hazırladı.

Projenin ilki bu yıl açık arttırma usulü ile ihale edildi. Bin 450 dönümlük arazinin 49 yıllık kullanım hakkı 1 trilyon 50 milyar lira karşılığı TURAB turizme verildi.

’200 bin çam ağacı kesilecek’ iddiası

Şirketin ortakları arasında Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Ahmet Barut da bulunuyor. Bölgede her iki golf arazisi için 200 bin çam ağacının kesileceğini iddia eden çevreciler ise tepkili.

Sorgun ormanı için ’Çamlığına sahip çık’ kampanyası başlatan çevreciler, topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığı’na gönderdi.

CHP Antalya İl Başkanı Ertuğrul Ünal da Meclis’e bu konuyla ilgili soru önergesi verildiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Bekir Coşkun da konuyu ’Bir çam ağacıyım’ başlığını taşıyan yazısıyla gündeme getirmişti. İhaleyi alan TURAB Turizm yetkilileri, Manavgat belediyesinin projeyi onaylamasını bekliyor.
kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 11:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?