25
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Rekor için ter döktüler

BALONDAN ÇİÇEK YAPARAK TÜRKİYE REKORU KIRDILAR

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen etkinlikte 2 dakika içinde balonlara çiçek şekli veren 65 kişi, Türkiye Rekoru kırdı.

Tüter Kırtasiye ile Monami pastel boya firması tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘1. Çevre ve Çocuk Şenliği'nde balonlara çiçek şekli veren 65 kişi, Manavgat 4. Noter Vekili Seher Sunal gözetimindeki rekor denemesi yaptı.

Dünyaca ünlü balon sanatçıları Şükrü Baldemir ile Dündar Mercan’ın kısa süreli gösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Türkiye Rekoru kıran 65 kişi, 61 balonu çiçeğe dönüştürdü.

Denemeyi Almanya ve Hollanda’da da yaptıklarını belirten balon sanatçısı Dündar Mercan "Bu etkinliği çevreye sahip çıkma ve çocuklarımızda küçük yaşta doğa bilinci oluşturma amacıyla gerçekleştirdik.Eğer bizler doğaya sahip çıkmazsak, çocuklarımız çiçekleri balonlarla yapılan figürlerden öğrenecek. 2 dakika içinde balonlara şekil veren eller, daha kısa bir süre içerisinde bir fidanı toprakla buluşturabilir" dedi.

Rekor denemesi öncesinde katılımcılara ünlü balon sanatçıları Şükrü Baldemir ve Dündar Mercan balona nasıl şekil verecekleri uygulamalı olarak gösterildi.Yarışma sonunda Manavgat 4. Noter Vekili Seher Sunal, rekor denemesine katılan 65 kişinin 2 dakika içerisinde balonlarla 61 çiçek yaptığını belirterek tutanak altına aldı.

Rekor denemesi sonrası Tüter Kırtasiye, ‘1 Fidan 72 Can Projesi’ çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü’nün gönderdiği 72 değişik fidanı çevre gönüllülerine dağıttı.

BALONDAN ÇİÇEK YAPARAK TÜRKİYE REKORU KIRDILAR
BALONDAN ÇİÇEK YAPARAK TÜRKİYE REKORU KIRDILAR
BALONDAN ÇİÇEK YAPARAK TÜRKİYE REKORU KIRDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 09:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?