16
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Safariciler yasak tanımadı

Antalya'da son günlerde orman yangınlarının artmasının ardından Antalya Valiliği safari turlarını yasaklamasına rağmen bazı safariciler turlarını sürdürüyor.


Antalya'da orman yangınlarının artmasının ardından valilik tarafından çıkarılan bir genelge ile ormanlık alanda piknik yapmak ve safari turu düzenlemek yasaklanmıştı. Ancak dün Manavgat'ın Oymapınar beldesinde çıkan yangının ardından görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bölgede safari yaptığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.


Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şelale yolunda yaptıkları denetim sırasında çoğunu turistlerin oluşturduğu safari grupları hakkında yasal işlem yaptı.

Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, safari turlarının ikinci bir emre kadar yasaklandığını belirterek "Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Bu ormanlar hepimizin. Korumakta bizim en kutsal görevlerimizden biri. Orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla alınan bu karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılmaya devam edilecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 13:18:15
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?