18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Sahte altın ele geçirildi

10 KİLO SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Antalya'nın Manavgat İlçesinde, Aralık ayında başlatılan 'Sahte' isimli operasyon kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlar da, piyasaya sahte altın süren 43 kişilik çete çökertildi. Çete üyelerinin üzerlerinde ve satış yaptıkları bazı kuyumcularda 10 kilogram sahte altın ele geçirildi.

Jandarma tarafından Manavgat, Konyaaltı, İstanbul Kapalıçarşı, Şişli, Çemberlitaş, Zeytunburnu, Esenler ilçeleri, Eskişehir, Mersin, Adana, Osmaniye, Konya, Denizli ve Ağrı'da yapılan operasyonda 27 kişi yakalanırken, yakalanan şahıslarla birlikte 5 kilo sahte altın ele geçirildi. Çete lideri A.K.'nin İstanbul Kapalıçarşı'da bulunan altın atölyelerinde yaptırdığı yüzük, bileklik, bilezik, kolye gibi gerçeğinden ayırt edilemeyen sahte altınları kurye aracılığıyla Anadolu'da bulunan kuyumculara sattığı tespit edildi.

TV İLANI İLE ELEMAN ARAMIŞ

Çete liderinin ayrıca çeşitli TV kanallarına aylık 2 bin TL maaşla çalışacak bayan eleman aradığına dair ilan verdiği, kendisine başvuran bayanları kurye olarak kullandığı ortaya çıktı. Kapalıçarşı'da özenle yapılan ve üzerinde patent numarası da bulunan sahte altınları kuyumcuların bile ayırt edemediği ifade edildi. Olayın Antalya'nın Manavgat İlçesinde operasyonla ortaya çıktığı ve jandarmanın geçen Aralık ayından bu yana düzenlediği 14 operasyonda 10 kilogram sahte altın ele geçirdiği bildirildi.

Öte yandan elinde sahte altın olduğundan şüphelenen kuyumcuların acilen savcılığa ve Antalya Kuyumcular Odası'na başvurmaları gerektiği belirtildi. Sahte altınların kuyumcularda ele geçirilmesi durumunda çete ile aynı suçtan yargılanacakları ifade edildi.

10 KİLO SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
10 KİLO SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
10 KİLO SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
10 KİLO SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?