19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Sorgun Çamlığı'nda eylem!

Antalya’nın Manavgat İlçesi Sorgun Çamlığı’na golf alanı ve otel yapılmasına karşı çıkan Doğa Gönüllüleri, eylem yaparak, Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu’yu istifaya davet ettiler.

Sorgun Çamlığı Robinson Kavşağı’nda gerçekleştirilen eylemde, yol kenarındaki ağaçlara "Bir ormanı daha katlediyorlar", "Bu vahşeti durdurun", "200 bin ağaç kesecekler" yazılı pankartlar asan Doğa Gönüllüleri, Sorgun Çamlığı’nın katili olarak adlandırdıkları Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu’yu istifaya davet ettiler.

Eylemde Doğa Gönüllüleri adına açıklama yapan Doğa Gönüllüsü Ali Barut, Manavgat halkının yanı sıra Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen insanların mesire alanı olarak kullandığı Sorgun Çamlığı’nın yöre halkının görüşleri alınmadan, 49 yıllığına golf sahası ve otel yapılmak üzere turizm şirketlerine tahsis edildiğini belirterek, "Kanada, Kuzey Avrupa gibi yağmuru bol olan ülkelerde yapılan golf sporunun, sıcak ve kurak iklime sahip Akdeniz gibi bölgelerde yapılmak istenmesi saçmalıktır, cahilliktir ve ancak rant azmanı insanların icadıdır. Medeni ve çağdaş dediğimiz toplulukların bu yüzyılda, Endonezya adalarının açıklarında çıkarları uğruna, 1998 yılına kadar fay hattı üzerinde attıkları 900’den fazla atom bombasına karşı, doğanın nasıl tepki verdiğini bugünlerde hepimiz dehşetle seyrettik. Zincirleme olarak bu tepkiler bize de ulaşacaktır. Depremler, seller, tufanlar, küresel ısınma ve yeni hastalıkların oluşumunun, bizim doğaya karşı duyarsızlığımızdan, saygısızlığımızdan ve cahilliğimizden kaynaklandığını artık idrak etmeliyiz" dedi.

Doğa zenginliklerine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Barut, "Çünkü onlar bizim gerçek zenginliğimiz ve torunlarımızın geleceğidir. Atalarımızın yüzyıllardır koruduğu ve büyüttüğü bu orman, artık bir daha geri gelmemek üzere yok olsa da, yönetimler gelip geçse de, biz bu topraklar üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. 3120 dönümlük bu muhteşem orman, her kentin ve bu kente yaşayanların, kenti simgeleyen alanları koruma, topluma kazandırma, bu alanlarla ilgili kararlar verilirken müdahil olma hakkının, demokratik yaşamın vazgeçilmez bir parçası sayıldığı ortamda yöre halkının görüşleri alınmadan golf alanı ve otel yeri olarak tahsis edilmiştir. Ayrıca geniş çim alanlarının bakımı için harcanan aşırı su tüketimi, 1.2 milyon vatandaşın su tüketimine eşdeğerdir. Kullanılan hervicid gibi kimyasallar, yer altı su kaynaklarını, denizi ve çalışanları zehirlediği gibi doğanın dengesini tamamıyla bozacaktır. Bu duyarsızlık ve yanlış zihniyet karşısında, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’yu 63 bin protestocumuzla birlikte istifaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

ARİF KAPLAN ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 11:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?