23
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Titreyengöl'e dostluk mayası

12. Manavgat Uluslararası Barışsuyu Turizm Kültür-Sanat Festivali'nde temsili Nasrettin Hoca, Titreyengöl'e, turizm, çevre, barış ve dostluk mayası çalacak.

Festival Komitesi Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erol, Belediye Meclis Salonu'nda Festival Komitesi üyeleri Nazire Ekşi, Perihan Aydın, Halime Özden, Osman Mülayim ve Todka Group Festival Danışmanlık Firması yetkilisi Nuray Şahinoğlu Baydar ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Mustafa Erol, Manavgat'ın konum itibariyle turizm bölgesi olması sebebiyle festivalin geniş bir hedef kitlesi olduğunu belirtti. Bu yıl 12.'si düzenlenecek festival hakkında bilgi veren Erol, Manavgat Barış Suyu Kültür-Sanat Şenliği'nin uluslararası boyutta gerçekleşmesi ve şenliğin festival kapsamında yapılarak bu yıl çevreci bir yaklaşımla festivalle renk vererek, turizmde çevrecilik anlayışının yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Festivalle ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarını hatırlatan Erol, "Organizasyonun gerçekleşeceği içerik açısından hedef kitle; Manavgat'ta yaşayan insanlar, Manavgat'a Antalya, Alanya ve diğer ilçelerimizden gelecek yerli turistler, Manavgat'ta tatillerini geçiren turistlerdir. Festival kapsamında gerçekleştirilecek aktivitelerle bu hedef kitlenin tümüne cevap vermenin hesaplarını yaptık. Bu doğrultuda Manavgat'ta 3 gün sürecek olan Manavgat Barış Suyu Kültür-Sanat Şenliği etkinliğini Manavgat Stadı, Titreyengöl ve Kızılağaç turizm bölgelerine yaymayı uygun bulduk. Amacımız; AB'ye girme hazırlıkları içindeyken Türkiye'nin Avrupa ve dünyadaki çevreci çalışmalarının Türkiye'de uygulanması kapsamında turizmde çevre bilincini oluşturmak ve bu anlamda ulusal ve uluslararası düzeyde sesini duyurmaktır" dedi.

Erol, bu yıl temsili Nasrettin Hoca'nın Titreyengöl'e turizm, çevre, barış ve dostluk mayası çalacağını kaydetti. 21 Ağustos 2005 tarihinde başlayacak festivalin ilk gününde festival yürüyüşü düzenlenecek, sanatçı Davut Güloğlu konser verecek, temsili Nasrettin Hoca Side Beldesi'ndeki Titreyengöl'e maya çalacak ve Mehteran gösterisi düzenlenecek. Festivalin son günü olan 23 Ağustos 2005 tarihinde de halk müziği konseriyle bot turu ve çevre etkinlikleri düzenlenecek, sanatçılar Yıldız Tilbe ve Mustafa Yıldızdoğan halk konseri verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?