22
Mayıs
2024
Çarşamba
MANAVGAT - ANTALYA

Tuğba Özay'a turizmci tepkisi!

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, 2 hektar ormanlık alanın kül olduğu yangının ardından “Ormanı Rus mafyası yakıyor'' diyen manken Tuğba Özay'a turizmciler tepki geldi. Adam Eva Oteli'nin Genel Müdürü Cem Uzan, “Tuğba turizmi ne bilir? Çıkmış gazetelere Rus mafyası yaptırdı diyor'' dedi.


MHP Antalya İl Teşkilatı ve milletvekili adayları, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'ni (AKTOB) ziyaret etti. Ziyaret sırasında turizmcilerin sorunlarını yakından bildiğini ve 16 yıldır turizmcilik yaptığını söyleyen MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar, turizm yasasının çıkarılamaması, KDV'nin istenilen seviyeye indirilememesi ve tanıtımın yeterli yapılamamasını eleştirdi. Akar, sergilenen ucuz politika nedeniyle turizmin ucuz bir pazar haline getirilmesi konularında yaşanan sorunlara MHP iktidarı ile son vereceklerini kaydetti.


AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık da turizmde yaşanan sorunların çözülmesi için yasal bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Turizmde tanıtım için öneclikle örgütlenmeye gerek duyulduğunu vurgulayan Ayık, “Turizm tek bir yasayla idare ediliyor. Bu yasaların tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Sektörün mutlaka hızlı bir şekilde liberalleştirilmesi gerekiyor. Bunun için de bir takım yetkilerin artık devlet elinden çıkartılarak, sektör temsilcilerine verilmeli. Bu uygulama ile devlette kendi işini yapabilecek, sektör olarak bizimde devlete katkımız olacak'' diye konuştu.

 

‘MANKEN TURİZMİ NE BİLİR?’
Turizmde birçok sorunun yaşandığına dikkat çeken Adam Eva Oteli'nin Genel Müdürü Cem Uzan ise turizmci patronu Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü başta olmak üzere çok sayıda turizmcinin artık “Otellerimizi satacağız'' dediğine dikkati çekti.
Uzan, Manavgat'taki çiftliğinin bir bölümü orman yangınında kül olan manken Tuğba Özay'a da ateş püskürdü. Manavgat İlçesi'nde çıkan yangını Rus mafyasının çıkardığını ileri süren ve bu demeci gazetelere yansıyan Özay'a çok kızdığını dile getiren Uzan, “Tuğba'ya öyle çok kızdım ki. Tuğba Özay turizmi ne bilir? Rus mafyası yaptırdı diyor'' diyerek tepki gösterdi.

 

‘BİRLİKTE ÇALIŞILMALI’
Eski devlet bakanlarından MHP Antalya Milletvekili birinci sıra adayı Tunca Toskay da, turizmde yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini söyledi, “Turistin otelden çıkmamasının nedeni her şey dahil sistemi mi?'' diye sordu. Toskay, kendi sorusuna da ilginç bir yanıt verdi, “Turist otelden çıkınca ne yapacak? Türkiye'den çıkıp Antalya'ya baktığımızda bunun için herşey yeterli mi? Bu konuda yeterli alt yapı var mı? Bence bu Antalya'da yeterli değil. Bu nedenlerle kentin turizmle yaşamasını sağlamak mümkün değil. Bunun için turizmcilerle yerel yönetimler birlikte çalışmalıdır'' dedi.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?