15
Mayıs
2024
Çarşamba
MANAVGAT - ANTALYA

Yangının yaraları sarılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında zarar gören ailelerin yaraları sarılıyor.

 
350 hektar orman ve 100 hektar üzerinde tarım arazisinin zarar gördüğü yangında Bucak Şehler köyünde çok sayıda ev zarar görüp bazı evler kullanılamaz hale gelirken, 3 inek, 3 buzağı, 18 keçi, 10 oğlak, 51 arı kovanı ve çok sayıda tavuk telef olmuştu.

 
Yangının ardından devletin şefkatli eli Bucak Şehler köyüne uzandı, yaralar sarılmaya başladı. Bucak Şehler köyünde başlayan, Sarılar beldesi, Dikmen ve Ulukapı köylerinde etkili olan orman yangınında hayvanları telef olan vatandaşlara Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 6 inek, 28 keçi, 51 arı kovanı ve 40 tavuk dağıtıldı.

 
Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, devletin her zaman vatandaşına sahip çıktığını belirterek, "Bucak Şehler köyümüzde çıkan yangın hepimizin yüreğine bir kor gibi düşmüştür. Yangında 350 hektar orman ve tarım arazisi zarar görürken bazı köylülerimizin hayvanları telef olmuştur. Görevlilerin ve vatandaşlarımızın cansiperane çalışması sonucu söndürülen orman yangını büyük yara açmıştır. Ancak burada hepimizin tek tesellisi can kaybı olmamasıdır. Diğerlerinin telafi edileceğine inanıyorum" dedi.


Yangından sonra yapılan incelemelerde hayvanları telef olan vatandaşlara kısa zamanda yaraların sarılacağına dair söz verdiklerini anlatan Kaymakam Dayıoğlu, şöyle konuştu: "Devletimiz vatandaşının zor gününde yanında olmuş ve en azından telef olan hayvanlarını karşılamıştır. Ormanlarımızın da eski haline dönmesi için kampanya başlatıyoruz. Yanan bölgenin kısa zamanda ağaçlandırılması için toplumun her kesiminden destek yağıyor."


Hayvanlarını teslim alan vatandaşlar yetkililere teşekkür etti.


iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 12:50:12
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 12:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?