19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Yerli turiste 'çat kapı' uyarısı

Side Turizmciler Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat bölgesinde bulunan turistik tesislerin tamamen dolu olduğunu belirterek, yerli turisti çat kapı tatile gelmemesi konusunda uyardı.

Yerli turiste rezervasyon konusunda önemli uyarılarda bulunan Barut yaptığı açıklamada, "2008 sezonu geçen yıllara göre çok iyi geçiyor. Bölgemizde şuanda doluluk oranı yüzde 95 seviyelerinde.

Ancak son zamanlarda güzel olan ise yatak çeşitliliğinin çok fazla olması. Küçük tesisler, pansiyonlar, apart oteller gibi tesislerde de okulların kapanmasıyla birlikte yerli misafirlerimizin de gelmesiyle doluluk oranları sevindirici düzeye çıktı. Küçük tesislerde oldukça iyi doluluk oranına ulaştı. Genelinde konuştuğumuz doluluklara ulaştık. Şu anda tesislerimizin tamamı dolu durumda. Bir çok sefer belirttiğimiz gibi artık yerli misafirlerimiz de tatile çıkarken program yapmadan hareket etmesinler. Çünkü otellerde doluluk oranları çok yüksek, tatillerinde problem yaşamamaları için bilhassa rezervasyonlarını kontrol ederek bölgemize gelmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Barut, bazı internet sitelerinde ve gazetelerde yer alan bölgeyi genelde alt tabaka ve orta tabaka turistlerin tercih ettiğine yönelik haberlere katılmadığını belirterek;

"Manavgat'ın ve Alanya'nın bir özelliği var, bizlerde yatak çeşitliliği çok fazla. Bizde çok iyi çok pahalı tesisler olmasına rağmen, küçük tesislerde mevcut. Yatak kapasite en yoğun bölge bizim bölgemizdir. Bu bölgeyi de doldurmak için her gelir gurubundan misafir ağırlıyoruz. Her gelir gurubundan da misafir geldiği için belki de bundan bahseden arkadaşlarımız daha çok Side'nin etrafındaki apartlarda orta gelir ve düşük gelir gurubunda bulunan misafirleri kastetmiş olabilirler. Side'de her şey dahil sistemini çok iyi uygulayan tesisler var. Her şey dahil sisteminin de değişik çeşitleri var, bunu zaten misafirlerimiz her şey dahil sisteminde neleri alıp neleri alamayacaklarını yurt dışından gelirken inceleyerek geliyorlar. Bölgemizdeki turist çeşitliliği yatak çeşitliliğinden kaynaklanıyor. Bölgemizde pansiyonlar ve apartlar dahil 130 bin civarında yatak var. Bu yatakları hep üst gelir seviyesine dahil turistle doldurmamız mümkün değil. Çünkü 130 bin yatağın içerisinde çok değişik kategoride tesisler var, bunu özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?