17
Mayıs
2024
Cuma
MANAVGAT - ANTALYA

Zemin katlara kötü sürpriz!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, dün gece başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur su baskınlarına yol açtı.

Yağmur nedeniyle Kavaklı Mahallesi'nde bulunan kanal taşarken, bazı binaların çevresinde bulunan istinat duvarlarının yıkılmasına ve evlerin zemin katlarını su basmasına neden oldu. Yağmur ayrıca Bahçelievler Mahallesi'nde bir turistik tesisin lojmanı ve bazı işyerlerinin zeminlerinde baskına neden oldu.

Manavgat'ta etkili olan sağanak yağışlardan en çok Kavaklı Mahallesi'nde bulunan evler zarar gördü. Mahalleden geçen su kanalının taşması sonucu bazı binaların istinat duvarları yıkılırken, bazı evlerin zemin katları suyla doldu.

Kavaklı Mahallesinde Alperen-Nilgün Öztürk çiftinin oturduğu zemin kattaki daireyi su bastı. Sular Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından boşaltıldı. Zemini tamamen sular altında kalan evde emniyet ve itfaiye ekipleri tarafından zarar tespiti yapıldı. Ev sahipleri komşularının yardımıyla evlerindeki eşyaları kaldırarak suları boşaltmaya çalıştı.

Komşularının evindeki suyu boşaltmak için var gücüyle çalışan ve aynı binada oturduğu evi selden zarar gören Hüseyin Güler, gün boyunca devam eden yağmurun evlerinin yanından geçen kanalı taşırdığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 19:12:39
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 19:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?