19
Mayıs
2024
Pazar
MURATPAŞA - ANTALYA

Eğitim melekleri iş başında

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Komisyonu Üyeleri, okula devam etmeyen genç kızların okumasını sağlamak amacıyla aileleri ile görüşüyor


Muratpaşa Belediyesi, okumayan ya da ailesi tarafından okutulmayan genç kızların eğitim yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla program uyguluyor. Muratpaşa Belediyesi, pilot bölge olarak seçilen Gebizli, Yeşildere ve Kızılarık Mahalleleri’nde ilköğretimden mezun olup liseye devam edemeyen ya da okumayan kızların belirlenerek 2009-2010 eğitim-öğretim yılında okula başlamaları için çalışma başlattı.


İKİ KARDEŞ OKUYACAK
Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Komisyonu, başlatılan çalışma kapsamında Gebizli, Yeşildere ve Kızılarık Mahalleleri’nde ailelerle görüşmelerini sürdürüyor. CHP’li Meclis Üyeleri Figen Çalıkuşu, Zühre Yolcu, İlkay Devlet Öncel ve AKP’li Üye Gaye Doğanoğlu’ndan oluşan Kadın ve Aile Komisyonu, kız çocuklarını okutmayan ailelerle görüşüyor. Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Çalıkuşu, Üyeler Yolcu ve Öncel, Yeşildere Mahallesi’nde ilköğretim okulunu yarıda bırakan Elif’in babası İsmail Uzuntüfek’le görüştü. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Rıza Korkmaz ve Yeşildere Mahalle Muhtarı Ahmet Keşkil’in de bulunduğu görüşme sonrası Elif’in yanı sıra yine ilköğretimokulunu bırakan kardeşi Ahmet’in de okullarına devam etmeleri sağlandı.


PROGRAM DEVAM EDİYOR
Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Çalıkuşu, yürütülen program ile çocukların, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çağdaş, Atatürkçü gençler olabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Çalıkuşu, “Pilot olarak belirlenen Gebizli, Yeşildere, Kızılarık Mahalleleri’nin Muhtarları, bölgedeki İnönü, Gültekin ve Kazım Şanöz İlköğretimokulu idarecileri ile eğitimini yarıda bırakan ya da başlamayan genç kızlarımızı belirliyoruz. Muhtarlar ve belediyemiz görevlileri eşliğinde aileleri ile görüşerek kızlarının eğitimini sürdürmelerini istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?