19
Mayıs
2024
Pazar
MURATPAŞA - MURATPAŞA - ANTALYA

Başkan Evcilmen'e hapis şoku

EVCİLMEN'E HAPİS ŞOKU

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in, kaçaklara göz yummasıyla ilgili olarak defalarca yaptığı açıklamaların 8.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da tescillendiği ileri sürüldü.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen hakkında, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle bir vatandaşın başlattığı yargı sürecinin sonuçlandığı bildirildi. İki ayrı dava olarak Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan ve karara bağlanan duruşma sonucunda her bir dava için 10'ar aydan 20 ay hapis cezası kararı çıktı.

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Evcilmen'in Muratpaşa'yı derebeyi gibi yönettiğini iddia ederek şöyle konuştu: "Kaçak yapılaşmalar hakkında defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen bu kaçaklara bilerek göz yummuştur. Yıkılması gereken kaçakların, yıkımını geciktirip zaman aşımına uğratmak istemiştir. Belediye encümeni ve bazı yetkilileri de bu şekilde yönlendiren Evcilmen, bunlarla ilgili olarak yargılandığı iki davada, 'Görevi Kötüye Kullanmak' suçundan 10'ar ay hapis cezası olmak üzere 20 ay hapisle cezalandırılmıştır."

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün sonuca bağlandığını belirten Topçu, "Mahkemenin vermiş olduğu karar, bizim şimdiye kadar yaptığımız uyarılardaki haklılığımızı ortaya çıkardığı gibi adalet yerini bulmuş oldu" dedi.

EVCİLMEN'E HAPİS ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?