19
Mayıs
2024
Pazar
MURATPAŞA - MURATPAŞA - ANTALYA

Öğretmene hazin veda

Van'ın Erciş ilçesindeki depremde yıkılan binada yaşamını yitiren Almanca öğretmeni Aylin Bozkurt(28) memleketi Antalya'da gözyaşları içinde toprağa verildi.
 

Erciş ilçesinde öğretmen arkadaşlarıyla birlikte kafeteryada oturdukları sırada meydana gelen depremde göçük altında kalarak hayatını kaybeden Aylin Bozkurt'un cenazesi memleketi Antalya'ya getirildi.

Aylin öğretmen için mahalle mezarlığı ile karşı karşıya olan Ermenek Mahallesindeki evinin yanındaki alanda cenaze töreni düzenlendi. Törene Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Aylin öğretmenin liseden sınıf arkadaşları, akrabaları ve mahalleliler katıldı.

KIZIM SENİ ARADIM, YETİŞEMEDİM

Cenaze aracından alınan ve bekar olan öğretmen Aylin Bozkurt'un tabutuna yakınları tarafından duvak ve şalı konuldu. Kızının tabutunun başına gelen gözü yaşlı anne Arife Bozkurt, "Benim çocuğum çok eziyet çekti. Düşe kalka ne güçlüklerle okuttum ben onu. Geldim yanına. Çok aradım, ellerimi uzattım. Taşların altına ellerimi soktum, yetişemedim kızım sana. Hakkım helal olsun yavrum" diyerek ağıt yaktı.

ABLAMIN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİM

Aylin öğretmenin öğretmen olan 25 yaşındaki kardeşi Selda Bozkurt da ablasının tabutuna sarılarak, "Sen Van'a gittin, beni bıraktın. İkimizde öğretmen olduk. Sen gidince ben kaldım. Şimdi ben nasıl öğretmenliğe devam edeceğim" diyerek ağladı. Aylin öğretmenin en küçük kardeşi ve üniversite sınavına hazırlanan Emine Bozkurt (18) ise, "Abla bizi bırakıp gittin. Gözün arkada kalmasın. Bu mesleğe kaldığın yerden ben, devam edeceğim" dedi. Baba Tahsin Bozkurt'ta kızın tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Ardından kılınan cenaze namazının ardından Aylin Bozkurt'un cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ÖLÜM İLK GÖREV YERİNDE YAKALADI

2006 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Aylin Bozkurt, devletten 5 yıl atama bekledi. Bu süre içinde Akseki ilçesinde vekil öğretmenlik yaptı. Antalya'da ailesiyle yaşayan 28 yaşındaki genç öğretmen, bu yıl Van Erciş'te Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi'ne Almanca Öğretmeni olarak atandı.

Bozkurt, Erciş'e taşındıktan 1,5 ay sonra öğrencilerine seminer hazırlamak için 3 arkadaşıyla girdiği cafede üzerine düşen kolonun altında kalarak hayatını kaybetti. Aylin öğretmenin kardeşlerinden Selda Bozkurt, Nevşehir'de okul öncesi öğretmenliği yaparken, bir diğer kardeşi Emine Bozkurt ise öğretmen olmak için üniversite sınavına hazırlanıyor.

Aylin öğretmenin annesi Arife ile babası Tahsin Bozkurt'un birbirinden ayrı yaşadığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2011 Cuma 10:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?