18
Mayıs
2024
Cumartesi
MURATPAŞA - MURATPAŞA - ANTALYA

Öğretmenlerden öfke!

KOLEJ  KAPANDI ÖĞRETMENLER TEPKİ GÖSTERDİ

Antalya'da Alara Koleji'nin yargı kararıyla kapatılması üzerine istifaları istenen öğretmenler okul önünde yönetime tepki gösterdi

Muratpaşa İlçesi, Çağlayan Mahallesi'nde faaliyet gösteren Özel Alara Koleji, bitişiğinde bina olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi tarafından kapatıldı. Okulun kapatılmasının ardından 31 Ağustos tarihine kadar sözleşmesi bulunan öğretmenler, okul yönetimi tarafından istifalarının istendiğini öne sürerek yönetime okul önünde tepki gösterdi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Burak Araslı, okul yönetimi tarafından bugün toplantıya davet edildiklerini ve toplantıda istifa etmelerinin istendiğini söyledi.

Toplantıda istifa etmediklerini belirten Araslı, "İstifa etseydik bütün haklarımızdan mahrum olacaktık. İstifa etmediğimiz için okul dışına çıkardılar. Biz de toplantıya katıldığımıza dair yazı istedik. O yazıyı bile vermediler. Bugün toplantıya katılmadılar diye tutanak tutma ihtimalleri de var. Sözleşmelerimizi istedik onu da vermediler. Bir çok arkadaşımız 3 yıldır burada çalışıyor. İstifa edersek hiç bir hakkımızdan yararlanmayacağız. Vergi iadelerini de alamadık" dedi.

Öğretmenlerin iddiaları üzerine açıklamada bulunan Okulun Kurucu Temsilcisi Ramazan Dursun ise binanın başka bir binaya bitişik olması nedeniyle Bölge İdare Mahkemesi'nin 'Okulun bağımsızlığını kaybettiği' gerekçesiyle kapattığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla öğretmenlerden istifalarını istediklerini iddia eden Dursun, ''Bize verilen talimat, 'Bünyenizde bulunan bütün çalışanların istifalarını alın' şeklinde. Biz öğretmenleri çıkarmış, kovmuş değiliz. 56 kişiden 22'si istifa etmeyi kabul etmedi. Kapanan okulun bünyesinde çalışan olmaz. Biz öğretmenlerimizin bütün haklarını vereceğiz'' şeklinde konuştu.

Dursun'un 'Milli Eğitim bizden öğretmenlerin istifasını istedi' sözleri üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okuldan, 'Öğretmenlerin istifasını alın bize gönderin' demek hakkı olmadığını söyleyerek, konunun öğretmen ve okul arasındaki sözleşmedeki kuralların geçerli olduğunu ifade etti.

KOLEJ  KAPANDI ÖĞRETMENLER TEPKİ GÖSTERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 18:22:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 20:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?