30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAVDIR - BURDUR

Başkandan dış göçe çare

"Çavdır'da altyapı, ulaşım, konut sorunu çözümlendi"


Vali M. Rasih Özbek'in Çavdır gezisinin ardından basın mensuplarını ağırlayan Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, ilçedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarına yemekli toplantı düzenleyen Çavdır Belediye Başkanı Uysal, yemeğin ardından yaptığı açıklamada; Çavdır Sağlık Ocağı, MAKÜ MYO, TOKİ'ler ve Çavdır Belediyesi'nin çalışmalarına ilişkin bir konuşma yaptı.


"İlçemizdeki sağlık ocağından, Antalya ve Isparta'da mevcut. Çavdır Sağlık Ocağı 4 katlı ve 1500 metre karelik bir alana sahip. Alternatif ilçe hastanesi olarak tabir edilen sağlık ocağımız, ilçemizin gelişmesinde önemli rol oynayacak. Çavdır, Denizli ve Antalya'ya geçiş güzergahındadır ve günlük 1500- 2000 turist buradan geçmektedir. Sağlık Ocağımız 112 acil servis özelliğine göre de donatılacak" şeklinde açıklamasına başlayan Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, toplu konutlara, girişimleri sonucu 32 ek daire yaptıracaklarını, ilçeleri için hayati öneme sahip meslek yüksek okulunun 2007- 2008 öğretim yılına yetiştirme gayreti içinde bulundukları, bu gayretlerinde ulaşım, konut ve altyapı sorunlarını giderdiklerini, Çavdır Belediyesinin attığı her adımda Beyköy Belediye Başkanı İsmail Aşçı'nın destek verdiğini, Çavdır ilçe merkezinde 1500 büyükbaş hayvanın bulunduğunu, 85 dönüm araziye 30 hayvanlık 50 ahır yapacak projeyi tamamladıklarını, Çavdır yollarına 65 bin metre karelik kilit taşı döşendiğini ve çalışmalarında hiçbir siyasi pencereden bakmayıp, her vatandaşa ayrım yapmadan yaklaştıklarını belirtti.


"Dışa göçü, Hazine fiyatlarıyla arsa satarak önleyeceğiz"


Çavdır Belediye Başkanı Uysal konuşmasında, "Meslek Yüksek Okulumuz, SDÜ'ye aitken 'ceketimizi satarız, üniversiteyi yaparız' demiştik. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Baydar da meslek yüksek okulu için destek sözü verdi. 25 yataklı hastane binamızı meslek yüksek okuluna dönüştürdük. Bugüne değin, Çavdır'da ve Burdur'daki vatandaşlardan destek sözü veren herkes, sözlerini tuttular. Meslek Yüksek Okulu için şu anda bir seferberlik başlattık. Artık lafla hareket etmeyip, bir sonraki Çavdır'daki programda daha gelişmiş bir Çavdır'ı ön plana çıkaracağız. İlçemizden Antalya ve Denizli'ye büyük göç veriyorduk. Bunu önlemek için Hazine'den aldığımız fiyatlarla Çavdırlılara yazlık için arazi satıyoruz. Burdur'la fazla ilişkimiz yok değil, ancak Burdur'un uyanması gerekir; esnafın ve işadamlarının el birliği edip Burdur'u daha fazla kalkındırması gerekir. Sayın Valimiz de "Burada dur, burası Burdur" diyerek bu kalkınmaya önayak oldu. Burada, tüm idareci ve Çavdırlılarla birlikte, birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Siz basın mensuplarını, bir sonraki Çavdır programında daha gelişmiş bir Çavdır tablosu ile karşılayacağım" dedi.


Başkan Uysal'ın basın mensupları için düzenlediği yemekli toplantıya İl Genel Meclisi Üyesi Arif Sancar, Beyköy Belediye Başkanı İsmail Aşçı da katıldılar.

burdurgazetesi.com
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 14:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?