31
Mayıs
2024
Cuma
ÇAVDIR - BURDUR

Çavdır'ın çehresi değişiyor

Çavdır İlçesinde, yapılan çalışmalarla adeta ilçenin çehresi değişmeye başladı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) kuruluşunda gerekirse 'Ceketimi satar ilçeme yüksek okulu yaptırırım' diyerek dikkatleri üzerine çeken Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal sözünü tutarak yüksekokul için büyük destek verdi. Burdur'un Çavdır İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Uysal, göç veren değil göç alan ilçe olmak için Çavdır'da hazineden aldığı araziyi maliyetine halka vereceğini belirterek, "Şu an arsalara talepleri alıyoruz. Gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunması için futbol sahamızın çimlendirilmesi tamamlandı. Çevre yolu, üniversite alanından ilçe ile bağlantılı olarak iş yerleri yapılarak ilçeye bir bütünlük sağlanmasını düşünüyoruz" dedi. Park içerisinde hizmet verecek ve yeni oluşacak yüksek okulun öğrencilerine de hitap edebilecek düzeyde kafeterya yapılarak hizmete sunulduğunu belirten Uysal, şöyle konuştu: "Yaşanabilir bir beldenin en önemli olmazsa olmazı olan alt yapıya göreve geldiğimiz günden beri önem vermekteyiz. Bugüne kadar ilçemiz içerisinde kanalizasyon çalışmasını tamamlayarak yeni yapılan TOKİ konutları ile beraber ilçemiz yerleşim alanı dışarısına 5 bin 500 metrelik kanalizasyon hattı döşenerek doğal artıma sistemleri ile çevreye zarar vermeyecek bir alt yapı çalışmasını tamamlıyoruz."

Mustafa Uysal, mezarlıklar, Avrupa standartlarındaki mezbahane, ulaşım, köprü ve menfez çalışmalarının yanı sıra içme suyu konusunda önemli çalışmalara imza atıldığını ve ilçenin içme suyu sıkıntısı bulunmadığını söyledi. Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, 4 katlı sağlık ocağının yapılması ile sağlığa ne kadar önem verdiklerini bir kez daha ortaya koyduklarını anlattı.

Hayvancılık projesi için belediye olarak gerekli yer tahsisi desteği verildiğini, şenlik alanı ve düğün salonunun yapımı ile ilçenin bir eksikliğinin daha giderildiğini ifade eden Mustafa Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemizde konut sıkıntısını çözebilmek için TOKİ ile başlattığımız 1. Etap konutları teslim ettik. 2. Etap TOKİ konutlarının başvurularını alarak çalışmaları başlattık. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde ihalesi yapılarak 2. Etap konutların inşaatlarına başlanacak. Sosyal donatı olarak ilköğretim okulu, cami ve alış veriş merkezi yapılarak ayrı bir yaşam alanı oluşturulacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 11:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAVUZ IP: 88.228.250.xxx Tarih : 24.02.2009 01:09:32

selam başkanım herzaman yanındayız şu bizim 2.etap tokiler ne oldu nezaman yapılmaya başlanacak düzenimizi ona göre kuracağız sabırsızlıkla bekliyoruz lütfen biraz ilgilenin şimdiden teşekkürler saygılar