4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Asi Nehri ‘inci gerdan’ oluyor

ASİ NEHRİ ‘İNCİ GERDAN’ OLUYOR

Antakya Belediyesi Asi Nehri 2.etap çevre düzenleme ve peyzaj projesi kapsamında inşaat çalışmalarına başladı.

Antakya Belediyesi’nce müze önünden başlayarak Armutlu Kuseyri Sitesi’ne kadar uzanacak ve Asi Nehri’nin her iki yakasında yürütülecek çalışmalarda seyir balkonları, şelaleler, yürüyüş yolları, aydınlatma ve doğal görünümlü taş kaplama faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz günlerde Asi Nehri 2 .etap çevre düzenleme çalışmaları kapsamında proje güzergahında ve müze arkasında bulunan, 1980’li yıllarda yapılan yasak duvar Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katıldığı törenle yıkılmıştı.

31 yıllık yasak duvarın yıkımının ardından Asi Nehri 2.etap çevre düzenleme ve peyzaj projesini başlatan Antakya Belediyesi ekipleri inşaat çalışmalarında bir haftalık kısa bir sürede 150 metre ilerledi.

Asi Nehri 2. etap çevre düzenleme ve peyzaj projesinin inşa çalışmalarının başladığını belirten Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş “Antakya’nın inci gerdanı Asi Nehri’ni layık olduğu görünüme kavuşturuyoruz, çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşa çalışmalarında bir hafta gibi kısa bir zamanda 150 metre ilerleme kaydedildi. Suyun tutulması amacıyla önceki dönemde 3 metre yüksekliğinde yapılan lastik seti 2 metre daha yükseltmeyi planlıyoruz. Böylelikle Asi Nehri’nde suyun daha fazla ve daha yüksek olmasını sağlayacağız. Asi Nehri 2.etap çevre düzenleme projesiyle eşgüdümde yürüteceğimiz çalışmalar tamamlandığında nehirde gondol yüzdürmeyi, alternatif şehir içi ulaşımı sağlamayı ve arzu eden gençlerimizin nikâhını nehirde bulunan gondolda kıymayı hedefliyoruz. Aynı doğrultuda yapımı tamamlanan İnönü Caddesi ile Gündüz Caddesi’ni birbirine bağlayan yaya köprüsü de Asi Nehri 2.etap çevre düzenleme projesine bütünlük sağlayacak. Hedefimiz önümüzdeki yıl Ocak ayında Asi Nehri 2.etap çevre düzenleme projesini tamamlamak” dedi.

ASİ NEHRİ ‘İNCİ GERDAN’ OLUYOR
ASİ NEHRİ ‘İNCİ GERDAN’ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 11:21:04
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 18:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?