5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Çadır kente Angelina şefkati

Ünlü film yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie’nin, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etme talebinde bulunduğu öğrenildi

Ünlü film yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie'nin, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etme talebinde bulunduğu öğrenildi.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Jolie, dün Türkiye'ye kampı ziyaret etmesine izin verilmesi için başvurdu. Yetkililer, bu talebin değerlendirilmekte olduğunu belirtiyor.

Jolie, nisan ayında en son Libya-Tunus sınırını ziyaret ederek, oradaki kampta incelemelerde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Hatay'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumunu yerinde görmek için Hatay’a gidiyor.

Suriyeli misafirlerin durumunu yerinde görerek temaslarda bulunacak olan Davutoğlu’na Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri eşlik edecek.

Bu ziyaret, bugün Ankara’ya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Suriye Devlet Başkanının Özel Temsilcisi Hasan Türkmani ile temas öncesi durumu yerinde görerek bilgi almak amacı taşıyor.

Davutoğlu’nun Hatay’dan akşam dönmesi, Özel Temsilcisi Türkmani ile görüşmenin akşama, bölgedeki Türk büyükelçilerle yapılacak toplantının da yarına alınması bekleniyor. 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 14:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?