5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Cemevi temel atma töreninde kriz

CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE GERGİNLİK

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaptırılacak olan cemevinin temel atma töreninde gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar töreni terk etti.

İskenderun Belediye Meclisi'nde AK Parti, MHP ve CHP'li üyelerin birlikte aldığı karar doğrultusunda, düzenlenen törenle cemevi ve kültür merkezinin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, "Özellikle son süreçte Alevi çalıştaylarında bizi ayrışmaya çalışanlara, 'Anadolu Alevileri, başka Alevi' diye ayıranlara sesleniyorum. Hepimiz Ali'nin yoldaşıyız, kızılbaşız ve Aleviyiz. Bunu bilesiniz ki hepimizin piri, Pir Sultan'dır. Hepimizin mürşidi, Hünkar Hacı Bektaş-i

Velidir. Yıllardır bize yutturulan 'Türkiye laiktir, laik kalacaktır' diyenlere sesleniyorum; Türkiye asla laik olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmadığı sürece, zorunlu din dersleri devam ettiği sürece ve yine bu Türkiye, sevgili canlar Kur'an kurslarıyla, İmam Hatip Liseleriyle, ilahiyat fakülteleriyle, Sünnileri nasıl ki onların içerisinde çeşitliliği yok edip bizi de bir diyanet zihniyetine bulaştırmak istiyorlar. Buna tenezzül eden Aleviler var. Bizim Diyanet diye bir ocağımız yoktur. Bizim rızalık diye bir ocağımız vardır" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özer ise, "Hazreti Ali'yi de bizden daha çok sevdiğini dile getiren bir Başbakanımız var. Başbakanımızın siyasi görüşü ne olursa olsun, zihniyetinin bozukluğu, dilinin bozukluğu, bu ülkenin yurttaşı, vatandaşı olarak başta beni ve Alevi toplumunu rahatsız etti" diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Meclis üyeleri ile tören alanında bulunan bazı kişiler arasında gergin anlar yaşandı. Gerginliğe belediye zabıta ekipleri ve polisler müdahale etti. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, "Biz yıllardır kardeşçe yaşıyoruz bu şehirde ama böyle bir söylem olamaz" diyerek tepki gösterdi. Ardından Karasayar ve AK Parti'liler tören alanını terk etti.

CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE GERGİNLİK
CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE GERGİNLİK
CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 23:52:00
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 01:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?