5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Çocuklardan Esad'a mesaj

ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin çocukları, kaldıkları çadır kentte Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 'Kanunları değiştir' çağrısı yapıp, Başbakan Erdoğan'a da sevgi gösterilerinde bulundu.

Suriye'de tansiyon her geçen gün yükselirken, çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler Hatay'ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor. Son yapılan açıklamaya göre sayıları 8 bin 421 olan sığınmacıların tüm ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanırken, Yayladağı ilçesinde eski Tekel fabrikası bahçesine kurulan 10 kişi kapasiteli çadır hastanede de mültecilere sağlık hizmeti veriliyor.

Çadır hastanenin tam karşısında yer alan boş alana da yine Kızılay tarafından bölgede görev yapan yerli ve yabancı gazeteciler için 'Basın Merkezi' kuruldu. Öğle saatlerinde çadır hastanenin bulunduğu bölgede toplanan çocuklar, protesto gösterisi gerçekleştirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine sloganlar atarak 'Kanunları değiştir' çağrısında bulunan çocuklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgi gösterilerinde bulundu.

Çocukların eylemine bölgede güvenlik önlemi almakla görevli polis ekiplerinin yanı sıra çadır kentte yaşayan kimi Suriyeli sığınmacılar müdahale etti. Buna rağmen eylemlerini bir süre daha sürdüren çocuklar, daha sonra sloganlar eşliğinde çadır kentin bulunduğu alana geçti.

Eylem sonrasında tel örgü ve brandaların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan yetişkinler ise, Suriye'de yaşadıklarını anlattı. Hava operasyonuyla üzerlerine bombaların yağdırıldığını öne süren mülteciler, artık gözyaşının dinmesini istediklerini dile getirdi.

ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
ÇOCUKLARDAN ESAD'A MESAJ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:52:05
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 13:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?