5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Esad'zedelere yardım eli

SINIRDA BEKLEYEN SURİYELİLERE ANTAKYA HALKINDAN YARDIM

Hatay esnafı ve Güveççi köyü halkı, önceki gün Suriye'de yaşanan olayların ardından Türkiye sınırına gelen Suriyelilere yiyecek ve battaniye yardımında bulundu.

Önceki gün öğle saatlerinde Suriye'nin Cisir Şuğur kentinde yaşanan çatışmalarda 120 polisin öldürülmesinin ardından misillemeden korkarak kaçan 200 kadar Suriyeli, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü sınırına geldi. Sınırdaki ağaçlar altında geceyi geçiren Suriyelilere askeri izinle Güveççi köyü halkı tarafından yiyecek ve battaniye yardımı yapıldı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da da Halep Çarşısı esnafı, dün geceyi sınırda geçiren Suriyeliler için battaniye ve ekmek topladı. Şimdilik sadece battaniye ve ekmek götürdüklerini söyleyen çarşı esnafından Abdurrahman Sönmez, "Olayların başladığı ilk günden beri tedirginiz. Bizim Suriyelilerle ticari ilişkimizden fazla akrabalık ilişkilerimiz var. Onları bu zor günlerinde yalnız bırakamayız" dedi.

Bu arada, Suriye'deki olaylarda çeşitli yerlerinden yaralanan 34 Suriyelinin tedavileri Hatay'da sürüyor. Antakya Devlet Hastanesi'nde 20 ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 14 olmak üzere toplam 34 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

SINIRDA BEKLEYEN SURİYELİLERE ANTAKYA HALKINDAN YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 09:37:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 16:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hataylı bir vatandaş.. IP: 88.249.54.xxx Tarih : 9.06.2011 09:17:13

türkiye bu vatan hainlerine  boşuna sahip çıkmıyor.kesin altından bişey çıkar. 1985 yılında afganistandan bunlar gibi savaştan kaçıpta gelen afganlıları getirdiler.bizim elimizde olan toprakları alıp onlara verdiler.şimdide öyle bir oyun oynanyor galiba..