5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Hünerlerini sergilediler

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Halk Eğitim Merkezleri (HEM) bünyesinde çeşitli alanlarda açılan kurslara katılarak, kendilerini geliştirme fırsatı bulan kursiyerler, bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları, düzenledikleri karma sergiyle meraklısının beğenisine sundu.

Dr. Alaeddin Cilli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen serginin açılış törenineyse yoğun ilgi gösterildi. Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Seher Baktıaya ve Zeki Huzmeli'nin yanı sıra Samandağ HEM Müdürü Fazıl Taşkın da katılımcılar arasında yer aldı. Türk Halk Müziği'nden seçkiler sunulup, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği törende konuşan Kaymakam Özçakıcı, sergiyle birlikte ortaya konulan eserleri önemsediklerini dile getirdi. Özçakıcı, “Özellikle daha farklı alanlarda farklı kurslar açılmasını istiyorum. Bütün kursiyerlerimize ve usta üreticilerine güzel eserler kazandırdıkları için onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl Samandağ İlçe HEM bünyesinde 46 branşta 539 kurs açıldığını ve bu kurslara da 8 bin 100 kursiyerin katıldığı bilgisini veren HEM Müdürü Fazıl Taşgın, “HEM olarak bizler, örgün eğitim dışındaki tüm vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda kurs açma yetkinliğine sahibiz. 529 branşta sertifikalı kurs açabilmekteyiz. Önümüzdeki dönemde özellikle unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın gün yüzüne çıkartılması yönünde çalışmalarımız olacak. İlçemizde özdeşleşen çeşitli ürünle ön plana alarak Samandağ'ın tanıtımına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasında olacak” diye konuştu.

Öte yandan düzenlenen karma sergide şu isimlerin çalışmaları yer aldı; “Kafiye Ek, Güley Tahuşoğulları, Vildan Güzel Sağaltıcı, Semire Şeb, Semire Fırıncıoulları, Şefernaz Köken, Yıldız Aydın, Nemciye Yoğurtçuoğulları, Feryal Ray, Sabiha Çatal, Nesrin Fırıncıoğulları, Hülya Balıkçı, Reyhan Çevik, Semire Marangozoğlu, Demet Aktar, Gülhan Yıldırır, Hülya Berk ve Mercan Özdemir.”

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 12:13:01
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 12:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?