5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Kızılay sığınmacıların hizmetinde

KIZILAY SIĞINMACILARIN HİZMETİNDE

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 25 Nisan'da başlayan sığınmacılara ilk yardım elini uzatan Kızılay Samandağ Şube Başkanı Habip Yapar, Suriyeli mültecilere 24 saat hizmet verdiklerini söyledi.

Yapar, yaptığı açıklamada, Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentte 4 bin civarında sığınmacının bulunduğunu belirterek, "Misafirlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik 24 saat hizmet veriyoruz. Sıcak su, tuvalet, banyo, çamaşır makinası gibi günlük ihtiyaçlar konusunda sınırsız hizmet veriyoruz ve misafirler hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar. Hatay'da misafir edilen mülteciler için her öğün yemek çıkartıyoruz" dedi.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polatlı'nın desteğiyle Türk Kızılayı olarak 25 Nisan'dan bu yana Suriyeli vatandaşları ettiklerini belirten Yapar, "Suriyeli mülteciler bizlerden oldukça memnunlar. Çocuk bezinden çocuk mamasına kadar eksiksiz hizmet veriyoruz ve bu manada personelimiz 24 saat çalışıyor" dedi.

Habib Yapar bölgede görev yapan yerli ve yabancı gazeteciler için de bir çadır kurduklarını ve gazetecilerin en iyi şekilde görev yapmalarına kolaylık sağlayacaklarını kaydetti.

KIZILAY SIĞINMACILARIN HİZMETİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 17:38:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 18:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?