7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Lübnanlılar Hatay'ı canlandırdı

LÜBNANLILAR HATAY'I CANLANDIRDI

Türkiye ile Lübnan arasında karşılıklı vize uygulamalarının kaldırılması Hatay'ı hareketlendirdi. Hafta sonlarını fırsat bilip Antakya'ya akın eden Lübnanlı turistler, çarşı gezisi ve alışverişin yorgunluğunu Harbiye beldesinde atıyor.

Türkiye'nin yenilenen dış politikasıyla yeniden hatırladığı Orta Doğu coğrafyasındaki kadim komşuların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Hafta sonları ve günübirlik özel turlarla Antakya'ya ve Harbiye beldesine akın eden Lübnanlı turistler, tüm konaklama ve eğlence yerlerini kapatarak esnafın yüzünü güldürüyor. Harbiyeli işletmeciler, Orta Doğu ülkeleriyle karşılıklı vizenin kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Önceki akşam Harbiye Soner Restoran'da eğlenme fırsatı bulan ve beldede alışveriş yapan Lübnanlı turistler, "Buraya kendi evimize geliyor gibi geliyoruz. Esnaf ve işletmecilerin bizlerle diyaloglarından ve iletişimlerinden sıkıntı çekmiyoruz. Burada kendimizi kendi ülkemizde gibi hissediyoruz. Lübnan'da Antakya'ya gelmek moda olmuş durumda. Turlar, taleplere cevap veremez duruma geldi. Antakya'ya gelebilmek için günler, hatta haftalar önce isim yazdırmamız gerekiyor ama buraya geldiğimizde buna değdiğini

görüyoruz" dedi.

İşletmeciler ise vizelerin kaldırılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını, Orta Doğu'dan gelen turların işlerini ciddi oranda artırdığını söyledi. Bu gelişmenin hem ilin ekonomisine hem de istihdamına yansıdığını belirten işletmeciler, artan talepler karşısında personel sayısının artırıldığını da sözlerine ekledi.

LÜBNANLILAR HATAY'I CANLANDIRDI
LÜBNANLILAR HATAY'I CANLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 14:48:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 14:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?