5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Mülteciler dönüş yolunda

SURİYELİ MÜLTECİLER DÖNÜŞ YOLUNDA

Hatay'da çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli mültecilerin bir kısmı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "geri dönün" çağrısını samimi bularak ülkelerine hareket etti.

Başer Esad'ın "geri dönün" çağrısına uyarak Hatay'daki çadır kentlerden iade talebinde bulunan 428 Suriyeli, geldikleri yoldan tekrar ülkelerine gönderildi.

Ancak yakın bölgelere kadar yaklaşık 50 tankın geldiği haberini alan Suriyeliler, evlerine dönmek yerine yine sınırda kalmayı tercih etti. Güveççi Köyünün karşısında Suriye topraklarında kurulan çadır kentte bekleyen geri dönüş yolcusu Suriyeliler, korku içindeler.

Suriye'deki karışıklıktan kaçan ve geri dönüş yolunda kendi hemşehrilerini gitmemeleri konusunda uyaran kimliğini ve yüzünü gizleyen bir Suriye vatandaşı, "Askerler Cisr Er Şuğur'u 50 tankla kuşattılar. Bir şeker fabrikasını ceza evine dönüştürdüler ve burada tutukladıkları insanlara işkence yapıp kurşuna diziyorlar. Cisr Er Şuğur kasabasında kimseyi bırakmadılar boşalan evlere ise Esad yanlısı insanları yerleştiriyorlar. Esad yıllardır verdiği sözlerin hiç birini tutmadı ve samimi değil. Geri dönen herkesi öldürecektir. O bir Müslüman katilidir suçsuz oldukları halde elinde delil olmadan kulaktan duyma bilgilerle insanları kurşuna dizdiriyor. Suriye'de huzur demokrasi ve özgürlük olmadığı sürece dönmeyeceğim" dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER DÖNÜŞ YOLUNDA
SURİYELİ MÜLTECİLER DÖNÜŞ YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 18:42:00
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 19:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?