5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Mültecilere destek için Hatay'da

ÜNLÜ MODACI MUAMMER KETENCİ, MÜLTECİLERE DESTEK İÇİN HATAY'DA

Ünlü modacı Muammer Ketenci, "soydaşlarım" dediği Suriyeli mültecilerle görüşmek üzere geldiği Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte, yarın bölgeye gelecek olan ünlü sinema oyuncusu Angelina Jolie'yi eleştirdi.

Ketenci, akşam saatlerinde Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi. Çadır kente giden ve "soydaşlarım" dediği Suriyeli mültecileri ziyaret etmek isteyen Ketenci, gerekli izni alamadı.

Suriyeli mültecilerin sınırdan sevk edildikleri bir saatte çadır kentin kapısına gelen Ketenci, yaşanan hareketlilik karşısında şaşırdı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ketenci, "Burada gördüğüm tablonun beni bu kadar kırabileceğini düşünmemiştim. Ben de Sünni'yim, kara toprağa girene kadar böyleyim ve böyle

olmaktan gurur duyuyorum. Onların kılına zarar gelmesini istemiyorum, bu nedenle buraya geldim. Onların kılına zarar gelecek yerde ilk beni çağırabilirler. Soydaşlarıma bunları yapanları, adına Esat mı diyorlar, ne diyorlar bilmiyorum ama ben onu esefle kınamıyorum; onu Allah'a havale ediyorum. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum, onlara kucak açtı, onları sahiplendi. Daha fazlasını yapacağına inanıyorum. Bir soydaş olarak savaşmak dahil ne yapmam gerekiyorsa hazırım. Benim süslü püslü olduğuma bakmayın, savaşmak gerekirse herkesin önünde giderim. Soydaşlarıma sabır diliyorum. Çocuklar benden ne istiyorlarsa yapmaya hazırım. Onların parmaklıklar arkasından bakmaları benim yüreğimi parçalıyor" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan, dünyaca ünlü ABD'li film yıldızı Angelina Jolie'nin Türkiye'ye gelecek olmasını da değerlendiren Ketenci, "Buradakilere benim soydaşım diyorum ama Angelina'nın neyi olduğunu bilmiyorum. Reklam amaçlı yada ABD de misyon edinmiştir, bu nedenle geliyordur. Benim niyetimle geldiğini zannetmiyorum" dedi.

ÜNLÜ MODACI MUAMMER KETENCİ, MÜLTECİLERE DESTEK İÇİN HATAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 21:28:03
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 23:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?