5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Rümeysa'nın suçu neydi?

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çarpışan iki aracın sürücülerinin kavgası sırasında silahla açılan ateş sonucu yaralanan kız çocuğu, kaldırıldığı hastanede öldü.Esentepe Mahallesi Savcı Mehmet Türkmen Caddesi'nde plakası açıklanmayan Mehmet E. yönetimindeki otomobil ile Sait B. yönetimindeki otomobil çarpıştı. Araç sahipleri arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.

Olay sırasında tarafların açtığı ateş sonucu caddeden annesi Ülkü Ateşli ve kardeşi Gülay Ateşli (5) ile geçmekten olan İskenderun'da Deniz Nakliyecileri Derneği İlk Öğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Firdevs Rümeysa Ateşli (7), yaralandı.

Ateşli, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili sürücü Mehmet E. ve aynı araçta bulunan Mehmet T. ile diğer araç sürücüsü Serkan B. ile Erken B. gözaltına alındı.

Esentepe Mahallesindeki cenaze evinde basın mensuplarına olayı anlatan Gülay Ateşli (5), annesi ve ablasıyla birlikte bakkala gitmek üzere yola çıktıklarını belirterek, “Birden silahlar ateş edildi. Bomba patladı sandım. Üzerimize kanlar geldi” dedi.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş ise herkesin olaylar karşısında sağduyu olması gerektiğini belirterek, “Mahalle sakinleri olarak bu olaya çok üzüldük. Herkes belinde silah taşımaya başladı. Bu konuda bir düzenleneme yapılması lazım. Umarız bir daha böylesi üzücü olaylar yaşanmaz” diye konuştu.


 

AA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2011 Cumartesi 17:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?