5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Sınır noktasında dram

SINIR NOKTASINDA DRAM

Suriye'deki olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınmak yerine 'sınır noktası'nda kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma barakalarda kalan Suriyeliler, zor şartlar altında yaşam savaşı veriyor.

Suriye'deki gerilim ve çatışma ortamından kaçan kimi Suriyeliler Türkiye'ye sığınırken, bazıları da sınırı geçmek yerine Türkiye-Suriye sınır noktasında kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyüne yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan 'sınır noktası'ndaki zorlu yaşam koşullarından en fazla çocuklar etkileniyor. Yiyecek ekmek bulmakta dahi zorlanan Suriyeli mülteciler, ülkelerindeki olayların artık son bulmasını, huzur ve güvenin yeniden tesis edilmesini bekliyor.

Barakalarda gündüz sıcak ve güneşle akşamsa soğuk havayla mücadele etmek zorunda kalan Suriyelilere, sınırın Türkiye tarafında kalan akrabaları destek çıkıyor. Güveççi köyü üzerinden başta ekmek olmak üzere ihtiyaç duydukları çeşitli gıda maddelerini temin eden mülteciler için bölgeye brandanın yanı sıra yatak, yorgan ve yastık da gönderiliyor.

SINIR NOKTASINDA DRAM
SINIR NOKTASINDA DRAM
SINIR NOKTASINDA DRAM
SINIR NOKTASINDA DRAM
SINIR NOKTASINDA DRAM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 17:56:02
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?