5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Sınırda hareketlilik!

Suriye'nin Hatay'a 20 kilometre mesafedeki Cisir Şuğur kenti akşam saatlerinde boşaltıldı. Muhalifler tarafından 120 polisin öldürülmesi ile gündeme gelen kent dün akşam saatlerinden itibaren boşaltıldı.

Esad yanlıların misilleme yapma ihtimaline karşı ilçede yaşayan muhalifler kadın ve çocukları geceyi Hatay sınırında geçirdi.Hatay sınırında hareketlilik dün gece 23.30 sularında başladı. Gece boyunca kamyon ve pikaplar Hatay sınırına Suriyeli taşıdı. Geceyi Sınırın diğer yakasında kurdukları çadırlarda ve ormanlık alana saklanarak geçiren Suriye'lerden oluşan 200 kişilik grup sabah saatlerinde beyaz mendil sallayarak Türk yetkililer ile görüşmek istedi.

Gruba daha sonra ormanlık alan ve elma bahçelerinde saklanan Suriyelilerde katıldı. Yayladağı'na bağlı Güveççi köyünde oturan Türk vatandaşları geceyi sınırda geçiren Suriyeli vatandaşı akrabaları için sınıra ekmek ve battaniye gönderdi.
Yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan ve Güveççi köyündeki akrabalarını ziyaret eden Suriyeli Muhamed Ajar, Sadece özgürlük istediklerini belirti. PTT Binasında konuşlanan Suriye Polisinin gösteri yapan sivil halka ateş açtığını belirten Ajar, Bizler bugüne kadar bize ne söylendi ise onu yapıyorduk. Artık dilediğimizi istemek söylemek istiyoruz, özgürlük istiyoruz" dedi.

Sınırda yaşanan gelişmeler Suriye'de akrabaları bulunan Güveççi köyü sakinlerini de harekete geçirdi. Köy Sakinlerinde Turan Toma, gece boyunca bulabildikleri erzakları sınıra gönderdiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 18:22:27
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 18:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?