5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Suriye'ye dönüşler sürüyor

SURİYE'YE DÖNÜŞLER SÜRÜYOR

Suriye'de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşları, ülkelerine geri dönmeye devam ediyor. Son olarak 90 kişilik bir kafilenin daha Suriye'ye dönüş yaptığı bildirildi.

Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinin yanı sıra Boynuyoğun Köyü'nde oluşturulan çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar, yaşanan son gelişmelerin ardından ülkelerine geri dönmeye başladı. Yaşadıkları çadır kentlerden minibüslerle alınarak, Türkiye-Suriye sınırında yer alan ve Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyüne getirilen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacılar, burada ormanlık alandan geçip dağ yolunu kullanarak, kendilerini bekleyen yakınlarıyla birlikte

köylerinin yolunu tuttu. Suriye Ordusu'nun sınır bölgesinde yer alması nedeniyle endişeli olan sığınmacılar, geri dönüş yolunda her türlü tehlikeyi de göze alıyor.

Öte yandan, Hatay Valiliği Basın Bilgilendirme Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve sonrasında da bölgede çadır kentlere yerleştirilen Suriye vatandaşı sayısının 11 bin 716 olduğu kaydedildi. Son bir gün içinde Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinin yanı sıra Boynuyoğun köyünde kurulan toplam 5 çadır kentte yaşayan 90 Suriyelinin ülkesine geri döndüğü ifade edilirken, bunun yanında 67 kişinin de çadır kente yerleştirildiği vurgulandı. Yeni

gelenlerin Reyhanlı'da Hac Konaklama Tesisleri'ne yerleştirildiği belirtildi. Suriye'deki olaylarda yaralanarak tedavi amacıyla Hatay'daki çeşitli hastanelere yatırılan 50 yaralıya da toplam 39 kişinin refakat ettiği belirtildi. Tüm bunların yanında Hatay merkeze bağlı Apaydın Köyü'ndeyse Kızılay tarafından 6. çadır kent kurulduğunu açıklandı.

SURİYE'YE DÖNÜŞLER SÜRÜYOR
SURİYE'YE DÖNÜŞLER SÜRÜYOR
SURİYE'YE DÖNÜŞLER SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 12:41:01
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 13:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?