8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Turkcell'den Hatay'a yatırım

TURKCELL'DEN HATAY'A 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Türkiye genelinde yeni yatırımlar yaparak, altyapı çalışmalarını sürdüren Turkcell, Hatay'da 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Turkcell'in Hatay Anadolu Resturant'ta düzenlediği iftar yemeğinde firmanın sosyal sorumluluk projeleri, birinci yılını geride bırakan 3G teknolojisi ve Hatay'da açılan santral binası konuşuldu.

İftar yemeğine Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün, Turkcell Satış Yöneticisi İrem Kenan, Turkcell Teknoloji İlişkileri Uzmanı Levent Acarer, Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Selin Aksalur Büyükbeşe, Turkcell Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Murat Avalin ile Erten Elektronik firmasının sahibi Mehmet Uğur Çetindağ katıldı. Yemekte Turkcell'in yeni yatırımları hakkında bilgiler veren Kurumsal İletişim Yerel Basın Sorumlusu Selin Aksalur Büyükbeşe, Turkcell'in kalite ve müşteri odaklılık prensibi çerçevesinde müşteri ihtiyaçlarını yakından hissedip, taleplerini çok daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılayabilmek için 18 Ağustos'ta Hatay'ın Güzelburç beldesinde santral binası açıldığını belirterek, "Yaklaşık 5 milyon dolar yatırım yapılan ve 7 personelin görev alacağı

Hatay Operasyon ve İşletme Merkezi, 2007 nüfus sayımına göre Hatay'da yaklaşık 1 milyon 400 bin kişiye servis verecek. Van, Gaziantep ve Hatay'da açılan yeni nesil santrallerin her biri, aynı anda 1 milyon kişinin görüşme yapabilmesine olanak sağlıyor. Turkcell, Van ve Hatay'daki santrallerini Ağustos'ta hizmete soktu, Gaziantep santrali ise Eylül ayı içinde devreye girecek" dedi.

3 BİN 437 KARDELEN ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Turkcell'in sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler aktaran Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün ise, "Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmeleri amacıyla 10 yıldır Kardelenler projesini yürütüyor. Proje kapsamında 5 Hataylı Kardelen daha bu sene üniversiteli oldu. Böylece üniversiteli Hataylı Kardelen

sayısı 16'ya yükselmiş oldu. Proje kapsamında 2000 yılından bu yana yaklaşık 20 bin kız öğrenciye burs verildi. 9 bin 634 öğrenci liseden mezun oldu, 3 bin 437 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 976 öğrenci de üniversiteden mezun oldu" şeklinde konuştu.

Kısa bir sunum yapan Turkcell Teknoloji İlişkileri Uzmanı Levent Acarer, yapılan yatırımların öneminin altını çizerek, "Turkcell olarak kapsama konusunu yalnızca rakamlardan ibaret görmüyoruz. Kaliteli mobil iletişim hizmetini ülkemizin her köşesine taşımak, tüm Türkiye'de ekonomik hayata ve istihdama katkı sağlamak bizim için toplumsal bir görev. Turkcell olarak şebeke yönetimi ve teknoloji alanlarındaki 16 yıllık deneyimimiz ile gerek 2G'de, gerekse 3G'de müşterilerimize açık ara en geniş kapsamayla en

üstün kalitede ve en yüksek hızla mobil iletişim hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Ekipman, arsa ve bina maliyetleri ile 3 yeni santralimiz için Van, Gaziantep ve Hatay'a toplam 15 milyon doları bulan yatırım yaptık ve bu illerle birlikte operasyon merkezlerimizin sayısını 36'ya yükselttik. Teknolojik gelişmelere paralel olarak yatırımlarımızı artırıyor, daima en yeni teknolojiyi yakından takip ederek müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.

TURKCELL'DEN HATAY'A 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 13:30:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?