8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

'Vatandaş bu hapı yutmayacak'

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, HATAY DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin ülkenin sorunlarıyla ilgilenmediği belirterek, "Recep Bey Türkiye'nin rantına talip. CHP de Türkiye'nin sorunlarına talip" dedi.

Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Hatay'a geldiğinde güzel bir espri yapmıştı. Benim için 'Rize'de çaydan, Giresun'da fındıktan bahsediyor, Hatay'a gelince de künefeden bahseder' demişti. Ben hayatımın ilk künefesini 1970 yılında Hatay'da yedim. Biz künefeyi yeriz ama onu yapan ustanın alın terine de saygı gösteririz. Fındık var üreticisi var, çay var üreticisi var, künefe var üreticisi var. Biz alın terini işleyen

insanı görürüz, o yemeği görür. Bizim aramızdaki fark bu. Hoşgörünün başkenti Hatay'dayız. Ama 21 yüzyılda öyle bir başbakan var ki elinde cetvel insanların kafatasını ölçüyor. Eskiden insanların inançlarını siyasi malzeme yapıyorlardı, şimdi de kafatası üzerinden politika yapıyorlar. Bunlar birleştiren değil, ayıranlardır. Recep Bey'i size şikayet ediyorum. Hatay'a boşuna uygarlıklar, hoşgörü kenti demiyorlar. Her inançtan insanların bu alanda özgürce hayır demesini biz anlarız. Türkiye'den hayır çıktığı gün, tüm Türkiye Hatay'la gurur duyacaktır" diye konuştu.

Gençlerin siyasete daha çok katılmalarını sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Aramızda gençler var. Siyasette önlerinin açılması boynumuzun borcudur. Bu ülkenin çiftçileri, işçisi, memuru, emeklisi, sanayicisi, esnafı, şoförü hayatından memnun değil. Peki bu ülkede hayatından kim memnun? Recep Beyler hayatından memnun. Benim umudum insandır, sağduyulu insandır. Yetki verin, güç verin haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım. Bu ülkede bir tek çocuk yatağa aç girse biz rahat

uyumayacağız. Yalan söylemeyeceğiz, halkın çıkarları, alın terini savunacağız. Milletin derdini dinleyip, derman olacağız. Bize şikayete geldiğinizde, 'Al ananı da git' demeyeceğiz. Başbakana önce 12 Eylül'de, sonra seçimlerde hayır deyin. Ben başbakana çağrıda bulundum; adam gibi adamsan yaptığın işe güveniyorsan, istediğin televizyon kanalında çık karşıma dedim. Ama çıkmadı. Benim karşıma çıkabilmesi için boğazından haram lokma geçmemesi lazım. Recep Bey'de o yürek yok" dedi.

"YOLSUZLUKLARI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYORLAR"

Anayasa değişiklik paketinin ülke sorunlarına çözüm getirmeyeceğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, "8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, kimse memnun değil. Allah aşkına, çıkarmak istediğiniz anayasa bu dertlerin hangisine çare oluyor? Recep Bey'i kurtarmak için getiriyorlar anayasa değişikliğini. 12 Eylülde yapılacak referandumda 'Evet' oyları Recep Bey'i, 'Hayır' oyları ise memleketi kurtaracak. Recep Beylerden bu memleketi kurtaracağız. Sizin gücünüzle, iradenizle, oyunuzla kurtaracağız. Recep Bey'i inşallah

seçimlerde hep beraber yolcu edeceğiz. Gidecek ama gidip öyle havuzlu villada bir köşeye çekilmek yok. Yaptığı yolsuzlukların hesabını soracağız, öyle bırakıp çekip gitmek yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın bir konuşmasında 'kadın-erkek eşitliğine inanmadığını' söylediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Kadınların eşitliğe inanmayan Başbakana 'Evet' oyu vermeyin" dedi.

"VATANDAŞ BU HAPI YUTMAYACAK"

Başbakan Erdoğan'ın bir konuşmasında anayasa paketini 'hap gibi' diye nitelendirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hapı doktorlar verir. Recep Bey'in doktorluğu var mı? Doktor olmayan adamın verdiği hapı yutmayacağız. Recep Bey aklını başına al, doktor değilsin. Bu millet bu hapı yutmayacak. Recep Bey 'dokunulmazlıkları kaldıracağım' dedi, ama kaldıramaz, dosyaları var. Adam gibi adamsan, verdiğin sözünün arkasındaysan, dokunulmazlıkları beraber kaldıralım. Biz insanımızı seviyoruz; gelecek kaygısının

yaşanmadığı bir ortamda yaşamak istiyoruz. Bunun çözüm adresi CHP olacaktır. AKP gazetelere reklam veriyor, para, yiyecek dağıtıyor, şantaj yapıyor. Başbakana soralım, bu değirmenin suyu nereden geliyor? Çık açıkla" dedi.

Konuşmasında KPSS'ye ilişkin iddialara da değinen Kılıçdaroğlu, "Bunlar bir sınav yaptılar, memur sınavı. Sınav soruları ne oldu? Birileri yürüttü soruları. Recep Bey'den ses çıkmıyor. Allah aşkına Recep Bey bu ülkede Başbakan değil mi? Nasıl bir Başbakan bu? Sınav soruları çalınır, satılır, yandaşlara verilir, olay büyür, gazetelerde günlerce yazılır çizilir. Recep Bey'den tık yok. Niye yok? Çünkü Recep Bey bu ülkenin insanlarının derdi ile uğraşmıyor. Recep Bey Türkiye'nin rantına talip, CHP ise Türkiye'nin sorunlarına talip. Farkımız bu" diye konuştu.

"KORKU TOPLUMU YARATMAK İSTİYORLAR"

AK Parti'nin korku toplumu yaratmaya çalıştığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Bizi korkutamazlar, yıldıramazlar, çünkü biz halkız. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. Başbakan miting yapsa 9 televizyon canlı verir, çünkü onlar da korkuyor, 'bizim hesaplarımızı inceler' diye. Ama biz halkın iktidarında bizi eleştirme hakkı bulunan medyaya özgürlüğü sonuna kadar getireceğiz. Bunların yatacak yeri yok. Devletin tüm kaynaklarını çar çur ettiler. Anayasayla yasak mı gelir? Bu anayasa, Recep'in çıkarlarını koruyor.

Özgürlükleri kısıtlayan bir anayasa, yasakçı bir anayasa istemiyoruz, temiz, düzgün bir siyaset, aydın bir Türkiye istiyoruz" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, HATAY DA
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, HATAY DA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 22:15:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 09:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?