5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Yayladağı'na yeni 'çadır kent'

YAYLADAĞI'NA 5 BİN KİŞİLİK YENİ 'ÇADIR KENT'

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sığınmacılar için 5 bin kişilik yeni bir çadır kent oluşturulduğu bildirildi.

Suriye'deki olaylar devam ederken, yaşanan çatışmalardan kaçan Suriyeliler Türkiye'ye sığınıyor. Kendi imkanlarıyla Türkiye-Suriye sınırına ulaşan mülteciler, burada sıkı bir kontrolün ardından sınırdan geçirilerek Türkiye'ye alınıyor. Hatay'ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki mültecilerin sayısı yapılan son açıklamaya göre 8 bin 538'e ulaşırken, bölgede de yeni çadır kentlerin kurulduğu kaydedildi. Bu kapsamda da Yayladağı'nda eski Tekel fabrikasının bulunduğu alanın hemen yan tarafındaki boş araziye

5 bin kişi kapasiteli yeni bir çadır kent kurulduğu belirtildi. İl Özel İdaresi'ne ait olduğu belirtilen alanda hummalı bir çalışma sürerken, şu anda Yayladağı'nda 3 bin 500 olan kapasitenin, böylelikle 8 bin 500'e ulaşacağına dikkat çekildi. Kapasitenin artmasıyla birlikte mevcut çadır kentteki bazı sığınmacıların, yeni kurulan çadır kente yerleştirileceği bildirildi.

Burada bölgede görev yapan yerli ve yabancı gazeteciler için de yine Yayladağı ilçesinde çadırdan 'Basın Merkezi' oluşturulacağı, basın mensuplarının ihtiyaçlarının da Kızılay tarafından karşılanacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nca yine bölgede kurulan 4 çadırdan oluşan ve topla 10 yatak kapasiteye sahip 'Çadır Hastane'deki yaralıların tedavisine de devam edildiği öğrenildi. Öte yandan, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısınınsa artmasının beklendiği dile getirildi.

YAYLADAĞI'NA 5 BİN KİŞİLİK YENİ 'ÇADIR KENT'
YAYLADAĞI'NA 5 BİN KİŞİLİK YENİ 'ÇADIR KENT'
YAYLADAĞI'NA 5 BİN KİŞİLİK YENİ 'ÇADIR KENT'
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 14:51:05
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 15:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?