26
Mayıs
2024
Pazar
ALTINÖZÜ - HATAY

Altınözü yolunun temeli atıldı

Törende ilk konuşmayı yapan Milletvekili Eraslan, Türkiye’nin çağ atlamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "72 milyon vatan evladı olarak, hepimizin şahlanmaya, iktisadi, ekonomik açıdan yükselmeye ihtiyacı var. İşte hükümetimiz bu inanç ve kararlılıkla bunun için çalışmaktadır" dedi.

Vali Sarı da Hatay’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin nadide bir ili yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Öncelikle alt yapı çalışmalarımız var. Artık 21. yüzyıla girdiğimiz şu çağda hala içme sularında eksik, köy yollarında stabilize yollar istemiyoruz. Altınözülü’nün onuruna dokunan bu yolu Altınözü’ne yakışır bir hale getirmek istiyoruz. İşimiz bitmedi biz çalışmaya devam edeceğiz. Biz alt yapıyı gerçekleştireceğiz, ama bu alt yapıyı değerlendirmek, kullandırmak girişimcilerin görevi olacaktır. Sizde bir araya gelip, senliği benliği bırakıp, hep birlikte hareket edeceksiniz. Yeni yol hepinize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kesilen kurbanın ardından, yeni yolun temeli Vali Sarı, Eraslan ve Karayolları 5. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan tarafından birlikte butona basılarak atıldı. Bu yıl 2 kilometresinin yapılacağı bildirilen yolun, önümüzdeki yıl ise tamamının bitirileceği bildirildi.

Bu arada, tören sonunda alanda bulunan balonları almak isteyen çocuklar ve köylüler izdihama neden oldu.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 12:48:43
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 14:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?