18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINÖZÜ - HATAY

Hatay Güç Birliği toplantısı Antakya' da yapıldı

Hatay Güç Birliği Platformu’nca düzenlenen, "Hatay’ın sorunları ve çözüm yolları" konulu toplantı Antakya’da yapıldı. Toplantıya, Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kemal Altunay, Hatay Genç İdamları Derneği Başkanı Doğan Narin, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cihat Mazman, Antakya Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, Antakya Ticaret Odası’nı temsilen Başkan Yardımcısı Ali Ezelsoy, Şoför ve Otomobilciler Derneği Başkanı Sabri Cöntürk, Antakya Küçük Sanayi ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kanlı, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Abdullahoğlu, Antakya BRT’nin sahibi Fuat Narin başta olmak üzere ağırlıklı olarak Antakya sivil toplum örgütlerinin temsilcisi ve üyeleri katıldı. Hatay Milletvekilleri Mehmet Soydan, Sadullah Ergin, Züher Amber, Fuat Çay, Mehmet Eraslan, Fuat Geçen’in de hazır bulunduğu toplantının oturum başkanlığını Sabit Tekgöz, üyeliklerini ise Kemal Altunay ile Doğan Narin yaptı.

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, platform toplantısında yaptığı konuşmasında güç birliği platformu içerisinde Hatay’ın tüm ilçelerini görmek istediğini söyledi. Hatay’ın güçlenmesi için seçilmiş ve atanmışlar ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Sarı, "Benin biz olabilmesi için her halükarda birlikte çalışma yapmak gerek" dedi. Vali Sarı, her milletvekili ve valinin değişmesiyle anlayış ve zihniyetin değişmemesi gerektiğini ifade ederek, birlik ve beraberliğin kurulması ve korunması gerektiğini vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hatay Milletvekili Mehmet Soydan da, Hatay’ın tüm ilçeleriyle birlikte bir kimlik oluşturulması gerektiğini söyledi. Hatay’da inşaatı devem eden havaalanına kimsenin karşı çıkmayacağını sandığını belirtti.

İskenderun’u ilgilendiren konuların ağırlıkta olduğu Hatay Güç Birliği Platformu’nun "Hatay’ın Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu toplantısında, "Havaalanı, İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi ve konteynır taşımacılığının bir an önce devreye girmesi, St. Pierre Kilisesi’ çevre düzenlenmesi ve müzenin taşınması, İl Gelişme Planının hazırlanması ve mastır planının çıkartılması, Sektörel teşviklerin Hatay’da uygulanması Yayladağı, Arsuz, Samandağ, Altınözü yollarının ve İskenderun-Dörtyol arası eski yolun dubleye çevrilmesi, İskenderun Devlet Hastanesi’nin bitirilmesi, sınır ticaret merkezinin Cilvegözü’nde kurulması, Reyhanlı Sınır Barajı ve Karaçay Barajları’nın yapılması, MKÜ İskenderun Kampüsü yapılması, İskenderun Su Ürünleri Fakültesi’nin taşınması, İskenderun Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınması, Dörtyol Balıkçı Barınağı’nın bitirilmesi, İskenderun Marinası’nın yapılması, İskenderun, Mersin, Lazkiye Feribot seferlerinin düzenlenmesi" maddeleri ele alındı.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 15:34:47
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?