20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINÖZÜ - HATAY

Mihail Kılçıksız'a taziye haberi

Malatya'da yayınevi baskınında öldürülen Necati Aydın'ın kayınbabası Mihail Kılçıksız, olayı nefretle kınadığını söyledi.

20 Nisan 2007


Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Tokaçlı köyündeki evinde taziyeleri kabul eden Necati Aydın'ın kayınbabası Mihail Kılçıksız (69), "Kızım, Necati Aydın'la İzmir'de tanıştı ve birbirlerini sevdiler. Damadım kızımla tanışmadan önce Hristiyan cemaatine girmiş. Zaten bu şekilde tanışmışlar. Necati'nin kardeşi evlenmelerini istemiyordu. Ama birbirlerini seviyorlardı ve evlendiler. Bir süre İzmir'de yaşadılar. Orada kaldıkları dönemde İncil dağıtmaya başladılar. Biz aslında Ortodoks kökenli bir aileyiz, ama
onlar bu yolu seçtiler. Biz de bir şey demedik. İzmir'de bir süre bu işi yürüttükten sonra Malatya'ya gitmeye karar verdiler. 4 yıl önce Malatya'da ev kiraladılar. Her yıl buraya gelip tatil yaparlardı, 1-2 gün kalır giderlerdi. Necati çok sakin bir insandı. Ben arada sırada, bir sorunu olup olmadığını sorardım. Bana pek anlatmazdı, 'Zorlukları aşmaya çalışacağız' derdi. Yaşanan bu olay karşısında, Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği zaman 'Sen onları affet, ne yaptıklarını bilmiyorlar' dediği gibi kızım da aynı
şeyleri söylüyor. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar, bu yüzden onları suçlamıyor. Ama tabi bu yaptıklarının hesabını Allah soracaktır. Hangi dinde olursa olsun, böyle bir olay nefret duyulacak bir olaydır" dedi.


Mihail Kılçıksız'ın ikinci eşi olan ve sonradan Hristiyanlığı seçen Semiha Kılçıksız da, yaşanan bu olayı nefretle kınadığını belirterek, "Bunu yapan insanda hiç Allah korkusu yok. Müslümanlık böyle olmaz. Müslümanlık katletmekle olmaz. Onların da yakınları var. Onlara böyle bir zulüm yapılsa hoşlarına gider mi?" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 17:17:48
Güncelleme :10 Mart 2008 Pazartesi 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?