19
Mayıs
2024
Pazar
BELEN - HATAY

87 yıllık hasret son buldu

Hatay'ın Belen ilçesinde 2,5 yaşındayken dedesi tarafından Suriye'deki amcasının yanına götürülen ablalarına 87 yıl sonra kavuşan 3 kardeşin buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı.

87 yıl önce dedesi tarafından Osmanlı askeri olan Suriye'deki amcasının yanına götürülen Şükriye Dağıstanlı (90), Türkiye'de Tokat, Sivas ve Hatay'da kalan akrabaları tarafından bir türlü bulunamadı.

Bu arada Şükriye Dağıstanlı'nın ikinci kuşak akrabalarından olan Ahmet Kılınç, annesinden aldığı bilgiler ve yıllar önce Suriye'den gönderilen fotoğraftan yola çıkarak akrabasının izini Suriye'nin Halep şehrinde sürmeye başladı. İsim, resim ve bir adresle aramalarını sürdüren Kılınç, uğraşları sonunda
Şükriye Dağıstanlı'yı Halep'te buldu.

Önce telefonla görüşen ve buluşmaya karar veren Suriye ve Türkiye'deki akrabalar Hatay'ın Belen ilçesinde Ahmet Kılınç'ın evinde buluştular. Şükriye Dağıstanlı, Müminet Bahtlı ve Yusuf Özdemir kardeşler ile çocuklarının 87 yıl sonra birbirlerini ilk gördükleri anlarda gözyaşları sel olup aktı. Uzun süre birbirlerine sarılarak öpüşen aile fertleri bir yandan hasret gidermeye bir yandan birbirlerini tanımaya çalıştı.

Bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektiren ailenin buluşmasına vesile olan Ahmet Kılınç, "Çocukluğumda duyuyordum. Annemin amcasının kızı Suriye'ye gitti diye. 5-6 ay önce Halep'e gitmeye başladım ve Müminet teyzeye ailenin en
yaşlısı olarak isim resim herhangi bir adres var mı dedim. Bana bir resim verdi resimde Şükriye teyze, büyük kızı ve burada olmayan iki oğlu ve kızı vardı. Siyah beyaz fotoğrafın arkasında yazan adreste ise hama caddesi Muhammet Hamdi aslanlı eliyle diye bir adres vardı. O adresle ve resimle gittim bir kaç telefondan sonra Şükriye teyzeye ulaştım. Evlerine uğradım, tanıştım. Daha sonra telefonla görüştürdüm. Her ikisine de sizi ben buluşturayım diyerek davet ettim. Allah razı olsun buraya geldiler.Burada ilk defa 87 yıldan sonra görüşmüş oldular. Şükriye teyze 2.5 yaşındayken babası tarafından Osmanlı askeri olan amcasının yanına götürülmüş ve orada kalmış. Kardeşleri de Türkiye'de. O günden bu yana görüşememişler ilk kez bugün bir araya geldiler. Aileyi bir araya getirmekten dolayı mutluyum" dedi.

Uzun yıllar sonra bir araya gelen Şükriye Dağıstanlı Müminet Bahtlı ve Yusuf Özdemir kardeşler ile çocukları duygularını ifade etmekte güçlük çektiler. Sürekli el ele tutuşarak birbirlerini öpen kardeşlerin ve birbirlerini yeni tanımaya çalışan akrabaların görüntüleri görenleri duygulandırdı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:57:12
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 18:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?