20
Mayıs
2024
Pazertesi
BELEN - HATAY

Denetimden tarih ve esrar çıktı

Hatay'ın Belen ilçesinde polisin gerçekleştirdiği yol denetimlerinde 4.5 kilo esrar, 1 adet çalıntı otomobil ve çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

08 Şubat 2008


Edinilen bilgiye göre, Belen İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; polis uygulama noktasına gelmeden dolmuştan inen ve uygulama noktasını yaya olarak geçmeye çalışan sırt çantalı şahıs, şüphe üzerine durduruldu. Kontrol noktasındaki polislerin yaptığı aramada B.Ö. isimli kişinin sırt çantasında 1.5 kilo esrar ele geçirildi. B.Ö. gözaltına alınırken, arama yapılan şehirler arası yolcu otobüsünde, S.Y. ve E.K. isimli şahısların bagajlarında 3 kilo esrar ele geçirildi.


Yol denetimlerinde, Ankara'dan çalınan 06 BV 225 plakalı otomobilin de sahte plaka takılarak kullanıldığı tespit edildi. Otomobilde bulunan hırsızlıktan sabıkalı D.U.Y. ve M.G. isimli şahıslar, hırsızlıkta kullanılan çok sayıda malzemeyle birlikte yakalandı. Otomobilin, prosedürler tamamlandıktan sonra sahibine teslim edileceği belirtildi.
Polisin 01 GS 877 plakalı otomobilde yaptığı aramada da, tarihi eser değeri bulunan 497 adet sikke ve 5 adet insan ve hayvan figürü ele geçirildi. Otomobilde bulunan M.Ö. ve F.K. gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 17:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?